Stadsgracht - Foto: Wouter Steenbergen
Stadsgracht
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Regen in de ochtend

Zwolle – Maandag trekt een lagedrukgebiedje genaamd Urban vanuit het zuiden over ons heen. Het betekent niet veel goeds voor Zwollenaren die het ‘s morgens droog willen houden. De kans op regen is groot. In de loop van de ochtend wordt de regenval buiig van karakter, misschien met een donderklap. Dat is het teken dat de achterkant van Urbans neerslaggebied in zicht komt. Daarna volgt een overwegend droge middag, hoewel een achterop geraakt mini-buitje niet uit te sluiten is.

Het KNMI spreekt van een “rommelig wolkenbeeld” op maandag. Als de buien rond het middaguur naar het noorden zijn verkast, verschijnen er gaten tussen de rommelige wolken. De zon komt er even bij, maar hoge verwachtingen moet je er niet van hebben. In de ochtend is er weinig wind uit het noordoosten, ‘s middags draaiend naar zuid tot zuidwest en tijdelijk toenemend naar matig, kracht 3. De maximumtemperatuur is 14 graden.

In de nacht naar dinsdag daalt het kwik naar 11 graden, terwijl de stad onder een wolkendeken ligt waarin gaten ontstaan, zonder dat de deken geheel uiteenvalt. Overdag verandert er tot de middag aan die wolkendeken waarschijnlijk weinig. De middag ziet er vriendelijk uit met meer zon. Het blijft de hele dag droog bij ongeveer 14 graden en een zwak windje.

Woensdag tot en met vrijdag krijgt de herfstvakantie een oppepper, dankzij minder bewolking en dus meer zonneschijn. En het zijn dagen zonder regen. Donderdag lijkt de vakantietopper te worden, zowel qua zonuren als temperatuur: misschien wel 18 graden wordt het dan.

Artikel delen: