Bekeuringen bij verkeerscontroles in Zwolle

Zwolle – Tijdens roodlichtcontrole op dinsdag 13 mei rond 07.20 uur zijn op de Burg.v.Rooijensingel tien bekeuringen uitgeschreven. In alle gevallen werd door de verdachten het rode verkeerslicht genegeerd.

Op de Spoolderbergweg werd op 13 mei 2008 rond 11.15 uur een verkeerscontrole gehouden. Voor de volgende overtredingen werd een bekeuring uit geschreven: 4 x niet volgen verplichte rijrichting; 1 x inhalen over doorgetrokken streep; 1x roodlicht.

Artikel delen:
Reacties 4
 1. Valt me nog mee. Je haalt het begrotingstekort dmv boetes aardig naar beneden als je een gemiddeld uurtje bij een druk kruispunt in Zwolle gaat staan. Het is zo langzamerhand de sport geworden om met net-rood nog ff door te blazen en nog het liefst een kilometer of 10 harder om wat sneller de kruising over te steken.


  ⚠️ Meld

 2. Ik ga daar ok regelmatig door rood. Bewuste keuze. Wanneer ik rechtdoor moet, krijgt linkaf groen. Dit terwijl er geen weg naar rechts is. Aan de overkant is geen voetgangersoversteekplaats. Dan sta ik daar een beetje voor nop in de spits met mijn motor te ronken. Dit verouderde systeem kom ik overal tegen daar en sta dus vaak voor niets te wachten. Zolang de gemeente te beroerd dit systeem te updaten en de toch al beroerde verkeersdoorstroom hierdoor nog eens extra te vertragen, ben ik te beroerd om me aan hun regels te houden, simpelweg omdat die regels dan kant nog wal raken en mijn eigen keuze slechts tot profijt leidt, zonder dat het gevaar oplevert.


  ⚠️ Meld

 3. Hm….. Spoolderbergweg…..
  Die nieuwe verkeerslichten bij de Venus zullen ook nog wel een grote bron van ergernis worden vermoed ik….

  Elke ochtend als ik met m’n fiets vanaf Katerveer kom en dan rechtsaf het fietspad van de IJsselbrug opga, dan kom ik over de lussen in het wegdek. De lichten voor fietsers gaan dan voor jandoedel op groen en auto’s mogen dus gaan wachten op onzichtbare overstekende fietsen.
  Dat is volgens mij ook wel een potentiëel race-door-rood-verkeerslicht.


  ⚠️ Meld

 4. Precies, het is op de spweg niet beter op geworden na de verbouwing. Sta daar vaak voor nop te wachten voor een rood licht. Bijna kinderachtig gedoe.
  En dat van het inhalen over doorgetrokken streep is waarschijnlijk net zo’n kinderachtig verhaal: vermoedelijk een motorrijder die langs de rij wachtende auto’s rijdt – heeft ook geen mens last van. Maar wel lekker bekeuren zo he…………
  Zolang er maar flink gemolken kan worden is het goed.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.