Wipstrikpark - Foto: Wouter Steenbergen
Wipstrikpark
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Eerst kans op mist en bewolking, later zon

Zwolle – Woensdagochtend is er kans op mist, mogelijk dichte mist met een zicht minder dan 200 meter. De eventuele mist trekt in de loop van de ochtend op, mede doordat er langzaam een beetje wind opsteekt. Het wordt zeker geen storm, integendeel, in de middag is de wind zwak tot matig, kracht 2 tot 3, uit oostelijke richtingen. De meeste bewolking in de ochtend, met een minieme kans op een druppel motregen. Warme lucht is in aantocht – in Maastricht woensdag misschien al 20 graden – Zwolle moet het nog doen met ongeveer 17 graden.

Een beetje zonnestraling zou helpen om de temperatuur nog een graadje verder op te krikken. We denken dat het ‘s middags wel gaat lukken met de zon. Echte sportmensen zullen wellicht opmerken dat je mooi weer moet afdwingen, maar dat gaat ons te ver. Bovendien hebben we geen idee hoe dat moet. Wij kunnen slechts afgaan op de weermodellen; vele daarvan tonen behalve wolkjes ook zonnetjes woensdagmiddag na 12 uur. Daarna maantjes in de avond en nacht naar donderdag, ten teken dat het een heldere nacht wordt.

De afkoeling die je in dit jaargetijde zou verwachten onder heldere omstandigheden is deze nacht minder sterk, doordat de wind draait naar het zuidoosten tot zuiden, zodat de zachte lucht uit Maastricht nu ook onze regio binnenstroomt.

Donderdag kan het 20 graden worden in Zwolle, op voorwaarde dat de wolken geen spelbreker zijn. Na een ochtend met bewolking en kans op mist, komt de zon tevoorschijn, mogelijk wel vanachter wolkensluiers. In de avond en nacht is er een kleine kans op wat gedruppel, meer niet.

Vrijdag overdag blijft het droog met veel sluierbewolking. Het is flink koeler dan op donderdag.

Voor wie zich al verheugt op het weekend, werpen we daar even een blik op. Zaterdag zijn de regenkansen groot door een koufront dat overtrekt. De timing daarvan is echter nog onzeker, misschien gebeurt het al in de vroege ochtend. Zondag lijkt de beste dag te worden, maar de temperatuur doet nóg een stap terug.

Artikel delen: