Volkskrant journalist Huib Modderkolk te gast bij Fraterhuis Academie - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Volkskrant journalist Huib Modderkolk te gast bij Fraterhuis Academie

Zwolle – Op zaterdag 2 november van 11.00 uur tot 14.00 uur vindt in het Fraterhuis in Zwolle een exclusieve Fraterhuis Academie over de filmdocumentaire ‘The Cleaners’ plaats, ingeleid door Volkskrant journalist Huib Modderkolk.

Gastdocent Huib Modderkolk is onderzoeksjournalist bij de Volkskrant en publiceerde recent zijn boek ‘Het is oorlog maar niemand die het ziet’. Hij schrijft over geheime diensten, digitalisering en privacy. In dit korte college vertelt hij over de ‘schoonmakers’ van Facebook: jonge mensen die berichten op het social medium filteren. Hoe bepalen zij wat wel en niet is toegestaan? Hoe behandelt Facebook hen wat zegt hun werk over de macht en moraliteit van het machtigste medium ter wereld?

Na de pauze vertonen we aansluitend de actuele docufilm ‘The Cleaners’. Twee jonge filmmakers slagen erin om toegang te krijgen tot de beter bewaakte geheimen van Facebook. In deze onthullende film fileren zij deze schaduwindustrie. Internet is niet zo neutraal en democratisch als het pretendeert te zijn. Techexperts komen aan het woord over de praktijk van deze ‘schoonmaakacties’.

Vrienden van het Fraterhuis betalen €10,00, de reguliere entreeprijs bedraagt €16,00. De prijzen zijn inclusief pauzeconsumptie en collegetoebehoren, en aansluitend de vertoning van ‘The Cleaners’. Kaarten zijn online via de website te koop of aan de kassabalie van het Fraterhuis. Zowel in de voorverkoop of voorafgaand aan het evenement. Café Foyé is in het weekend geopend vanaf 10.00 uur.

Artikel delen: