Kranenburgweg - Foto: Wouter Steenbergen
Kranenburgweg
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Een zachte herfstdag

Zwolle – Donderdag begint met nevel of mist en ontpopt zich vervolgens tot een oktoberdag die opvalt door het zachte weer. In de middag gaat het kwik in de stad op naar 20 graden. Eigenlijk willen we niks afdoen aan deze mooie herfstdag. Maar voor de volledigheid voegen we eraan toe dat het niet voluit zonnig wordt, door overtrekkende wolkenvelden. Daar zouden zelfs een paar druppels regen uit kunnen vallen. Niet erg, die accentueren de herfstsfeer alleen maar.

De bladeren dwarrelen ‘s ochtends uit de bomen bij een zwak zuidenwindje. In de middag neemt die toe naar matig, kracht 3, en in de avond worden de bladeren uit de bomen geblazen door een windkracht 4. Genieten is donderdag overdag dus verplicht.

In de nacht naar vrijdag passeren twee fronten. Dat klinkt ernstiger dan het is. Ze zijn weinig actief wat betreft regen, maar brengen wel iets koelere lucht hierheen. Reken vrijdagochtend op 10 graden en in de middag op 16 graden. Dat is nog steeds warmer dan de langjarige gemiddelde maximumtemperatuur voor deze fase van oktober. En de zon komt tevoorschijn, vooral vrijdagmiddag.

Vrijdagavond is er kans op een buitje. In de nacht naar zaterdag wordt het met 13 graden niet koud, maar er blijft wel een matige bries uit het zuiden staan. Mist in de nacht en ochtend is er niet meer.

De weekend-weersverwachting ziet er redelijk uit. De zaterdag krijgt qua temperatuur een kleine opkikker naar 17 graden. Er nadert vanuit het noordwesten een koufront met regen. Maar het gaat het weekend niet bederven, omdat het volgens de laatste berekeningen op een vrij gunstig moment over Zwolle heen komt: in de avond en nacht naar zondag.

Zondag overdag is het meest droog, maar flink koeler: 13 graden.

Artikel delen: