De heer en mevrouw Smilde – Bruins 60 jaar getrouwd - Foto: Stockfoto
Foto: Stockfoto

De heer en mevrouw Smilde – Bruins 60 jaar getrouwd

Zwolle – De heer Diderik (Dick) Smilde is geboren op 8 mei 1931 te Rouveen, gemeente Staphorst. Mevrouw Janna (Janny) Bruins is geboren op 26 november 1937 te Zwollerkerspel.

Het echtpaar heeft elkaar ontmoet in het jeugdwerk. Ze zijn getrouwd op 22 oktober 1959. De heer en mevrouw Smilde hebben gewoond aan de Eikenlaan in Berkum en wonen nu sinds 12 jaar in de Erasmuslaan.

De heer Smilde is na twee jaar ambachtsschool op zijn 16e begonnen te werken als leerling automonteur. Hij heeft gewerkt bij transportbedrijf Kuiper. Na twee jaar dienstplicht is hij in 1953 in dienst gegaan als touringcarchauffeur bij De Vries. Vervolgens heeft hij nog gewerkt bij Schutte Tours, touringcarbedrijf Oosterveen en Henk Oost. Op zijn 62e is hij met de VUT gegaan. Hij vindt het leuk om busreisjes te organiseren voor ouderen en puzzelt graag.

Mevrouw Smilde is na de huishoudschool gaan werken in de huishouding en als verkoopster bij V&D. Haar hobby is tuinieren. Ze doet breiwerk voor Oost-Europa en is sopraan bij het Christelijk Gemengd Koor Zwolle. Verder doet het echtpaar samen nog vrijwilligerswerk in Berkumstede.

Foto's 2
De heer en mevrouw Smilde – Bruins 60 jaar getrouwd
Artikel delen: