Voorbeschouwing op Heracles – PEC Zwolle

Door Redactie

Zwolle – PEC Zwolle neemt het zaterdagavond in de elfde speelronde van de Eredivisie op tegen Heracles Almelo. De Zwollenaren openen de jacht op de tweede overwinning op rij en de tweede uitzege van het seizoen. Aftrap: 20.45 uur.

PEC Zwolle boekte afgelopen weekend de derde overwinning van deze jaargang. In het eigen MAC3PARK stadion was de ploeg van trainer John Stegeman met 3-1 te sterk voor ADO Den Haag. De Zwollenaren kwamen al vroeg op achterstand, maar kwamen vlak voor rust terug in de wedstrijd door een goal van Iliass Bel Hassani. Na rust scoorden Reza Ghoochannejhad en Pelle Clement voor de blauwwitten, waardoor er drie waardevolle punten bijgeschreven konden worden. Heracles Almelo pakte in de vorige speelronde een punt op bezoek bij Feyenoord. De equipe van Jaap Stam kwam nog wel op voorsprong, maar door een goal van Orestis Kiomourtzoglou werd het 1-1 in De Kuip.

PEC Zwolle begint de speelronde door de zege op ADO Den Haag als nummer dertien van de ranglijst met tien punten. Heracles Almelo staat op een negende plaats met vijftien punten na net zoveel gespeelde wedstrijden. Heracles Almelo verloor dit seizoen pas drie keer in de eerste tien wedstrijden van het seizoen. In de eerste speelronde was sc Heerenveen met 0-4 te sterk, in de derde speelronde verloor de ploeg in eigen huis van PSV en ook op bezoek bij AZ Alkmaar werd verloren. Verder speelde Heracles knap gelijk tegen Vitesse en boekte het een klinkende 4-1 zege op Willem II.

Bij de gastheren van zaterdagavond zijn Cyriel Dessers (overgekomen van FC Utrecht) en Mauro Junior (gehuurd van PSV) dit seizoen de grote smaakmakers. Dessers scoorde in zijn eerste tien wedstrijden voor zijn nieuwe club al vijf doelpunten. Junior wist al drie keer het net te vinden voor de Heraclieden, waarvan twee keer in de streekderby tegen FC Twente.

Afgelopen seizoen wist PEC Zwolle op bezoek in Almelo met drie punten terug te keren naar Zwolle. Mike van Duinen maakte na ruim een kwartier spelen de openingstreffer voor de Blauwvingers uit een hoekschop. Tien minuten na rust besliste Lennart Thy op aangeven van Younes Namli de wedstrijd, waardoor PEC Zwolle met 0-2 wist te winnen.

De wedstrijd van zaterdagavond in de Erve Asito staat onder leiding van scheidsrechter Martin Pérez. Hij zal worden geassisteerd door Joost van Zuilen en Sjoerd Nanninga. Robin Hensgens zal fungeren als vierde official. Clay Ruperti is de VAR en zal worden geassisteerd door Gerrit Fikkert. Bron: www.peczwolle.nl

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)