Wijkagenten en Travers Welzijn staan klaar voor Holtenbroek - Foto: Peter Denekamp
Foto: Peter Denekamp

Wijkagenten en Travers Welzijn staan klaar voor Holtenbroek

Zwolle – Amper een halve dag na het schietincident in Holtenbroek stonden een wijkagent en opbouwwerker in de wijk om er te zijn voor de buurtbewoners.

Op de vroege zaterdagochtend rond kwart over twee werden er geschoten gelost op de hoek van de Klooienberglaan met de Bachlaan. De politie was snel ter plaatse en zette de omgeving voor langere tijd af. Politiemensen voerden uitgebreid sporenonderzoek uit.

Nadat ’s middags alle afzetlinten weer waren verdwenen trokken wijkagent Berthold Snippe en opbouwwerker René van Rijn van Travers Welzijn de wijk in. Op de plek des onheils werd een statafel neergezet en een duidelijk herkenbare politievlag. Buurtbewoners konden er even hun hart luchten. “Een luisterend oor bieden is belangrijk,” zegt Van Rijn. “Voor ons is het belangrijk om zo snel mogelijk na dit soort incidenten mensen met elkaar te verbinden om de wijk leefbaar te houden.”

Snippe vult hem aan: “Mensen kunnen tips of informatie kwijt wat ons kan helpen bij het onderzoek. Maar nazorg bieden aan mensen die dat nodig hebben is voor ons net zo belangrijk.” Een aantal buurtbewoners vertellen dat ze toch weer wat ongerust worden als er weer geschoten wordt. Ook komt het volgens hen het gevoel van veiligheid niet ten goede.

Gemeente Zwolle, de politie, Travers Welzijn, de woningcorporatie en andere instanties werken al geruime tijd intensief samen om te zorgen voor een leefbare wijk. Deze samenwerking heeft inmiddels haar vruchten afgeworpen. Het gaat steeds beter met de wijk.

“Om dit vast te houden moet je er op dit soort momenten zijn voor de mensen,” aldus Van Rijn. Om het gevoel van onveiligheid zoveel mogelijk proberen weg te nemen heeft de politie besloten om extra te surveilleren in de wijk.

Foto's 2
Wijkagenten en Travers Welzijn staan klaar voor Holtenbroek - Foto: Peter Denekamp
Foto: Peter Denekamp
Artikel delen: