Zwartewaterallee - Foto: Wouter Steenbergen
Zwartewaterallee
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Koeler met zon en wolken

Zwolle – Zondag is een droge dag na een natte nacht. Achter de regen wordt lucht hierheen getransporteerd die oorspronkelijk afkomstig is van de noordelijke Atlantische Oceaan, waar het nooit lekker warm is. We starten ‘s morgens met een temperatuur van 9 graden. ’s Middags blijven we ergens tussen 12 en 14 graden steken. Dat is andere koek dan zaterdagmiddag. Toen rapporteerden de stadsthermometers van Weblog Zwolle een verrassend hoge temperatuur van 20 graden, dankzij veel zon en een krachtige aanvoer van lucht uit warme zuidwestelijke regionen.

De zon is ook zondag van de partij, en volgens sommige optimistische weermodellen meteen al in de ochtend. Dat lijkt ons een tikje onzeker, maar misschien zijn we te pessimistisch. Hoe dan ook, na lunchtijd moet een deel van de bewolking verdwenen zijn. In de middag wordt Zwolle beschenen door een zon die aan een lucht met sluierwolken en stapelwolken staat. Er waait een matige wind, kracht 3, uit richtingen rond west. Een veel bescheidener windje dan op zaterdag.

Maandag is een dag met zon en wolken. In de middag is er kans op een enkel buitje. De temperatuur overdag verschilt nog weinig met zondag, maar ‘s morgens vroeg is het koud.

Dinsdag in alle vroegte komt de temperatuur dichtbij het vriespunt. Ook daarna blijft het kwik achter en komt amper boven de 10 graden. Het belooft de hele dag droog te blijven.

In het volgende weerbericht kijken we vooruit naar het weer in de rest van komende week.

Artikel delen: