Nacht van de Nacht sfeervolle afsluiter geslaagd seizoen ‘vrijwilligers- Nooterhof’ - Foto: Corina Compagnie
Foto: Corina Compagnie

Nacht van de Nacht sfeervolle afsluiter geslaagd seizoen ‘vrijwilligers- Nooterhof’

Zwolle – De Zwolse Nacht van de Nacht in de Nooterhof op 26 oktober trok 600 bezoekers. Zij genoten van een gevarieerd programma over het belang van duisternis voor mens en natuur.

Met dit groene evenement werd een spannend, succesvol seizoen van de Nooterhof nieuwe stijl sfeervol afgesloten. Zo’n 80 Vrijwilligers zorgden er voor dat het park, na leegstand en beginnend verval, in 2019 weer onderhouden werd. Vervolgens in mei heropende, en sindsdien. gastvrijheid bood aan meer dan 5000 bezoekers. De aantallen bezoekers per dag varieerden sterk met het weer. Georganiseerde groene activiteiten trokken vaak extra bezoekers. Tevens is het ecologisch beheerde park een plek met veel diversiteit aan natuur, een paradijsje voor bijvoorbeeld insecten.

De waterspeelplaats bleef een belangrijke attractie, en zal komende maanden groot onderhoud krijgen. Vrijwilligers, gecoördineerd door de Milieuraad Zwolle, zullen wederom in samenwerking met de gemeente Zwolle ook het komend jaar het park met Earthship weer openstellen en onderhouden. Tevens wordt door de Milieuraad samen met andere Zwolse natuurorganisaties gewerkt aan een plan voor de lange termijn. Dit zal naar bedoeling komend voorjaar worden voorgelegd aan de gemeente.

De Nooterhof zal in tegenstelling tot vroeger, niet helemaal sluiten. Eerder sloot het park na ingang van de wintertijd, nu is er voor gekozen om gedeeltelijk open te blijven. Op zondagen tussen 11.00 en 17.00 uur in de periode november – februari blijven bezoekers welkom. Daarna wordt de openingstijden weer verruimd.

Artikel delen: