Middelweg - Foto: Wouter Steenbergen
Middelweg
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Zon en wolken, mogelijk een buitje

Zwolle – Maandag begint fris: een temperatuur van ongeveer 6 graden. Droogheidsgarantie wordt niet gegeven, want er is de hele dag kans dat een lichte bui vanuit het noordwesten over Zwolle heen komt. Het betreft dan een flutbuitje waar je niet veel regen van hoeft te verwachten. Verder is het een mengelmoes van wolken en zon boven de stad. Er staat een zwakke tot matige wind, die in de loop van de dag van west naar noord draait. De middagtemperatuur is 12 graden, niet warm maar wel ongeveer normaal voor eind oktober.

De temperatuur loopt keurig in de pas met het einde van de zomertijd afgelopen weekend. Komende dagen accentueert die situatie zich. Dinsdag tot en met donderdag valt de maximumtemperatuur elke dag iets lager uit en in de nachten kan het flink afkoelen. Bij helder weer komt het kwik ’s morgens vroeg net boven of net onder het vriespunt uit. Tijd om de ijskrabber te zoeken in de auto.

Na het mogelijke buitje op maandag blijft het tot vrijdag droog. Woensdag en donderdag worden met maxima iets onder de 10 graden de koudste dagen van de week. Maar het is rustig weer met goede zonkansen, onder invloed van een hogedrukgebied bij IJsland dat met het centrum onze kant op komt. Het heeft van de Duitse weerdienst de imposante naam Oldenburgia gekregen.

Imposante naam of niet, na woensdag is hogedrukgebied Oldenburgia alweer van het toneel verdwenen richting het oosten. Misschien komt er dan een zachte zuidwestelijke stroming op gang en zou het afgelopen zijn met het koude weertype. In plaats daarvan aan het eind van de week kans op meer wisselvalligheid in de vorm van wind en regen. Maar er is nog onzekerheid over deze gang van zaken. Hoe dat uit gaat pakken, lees je zoals altijd hier op Weblog Zwolle.

Artikel delen: