SP Zwolle steunt postbodes

Zwolle –  De SP staat zaterdagochtend van 10.30 tot 14.00 uur met een grote ansichtkaart bij het postkantoor op de Nieuwe Markt om steunbetuigingen op te halen voor de strijd van de postbodes voor goede arbeidsvoorwaarden. Sinds april zijn postmedewerkers, na ruim een jaar van vruchteloze onderhandelingen, in actie gekomen voor een goede CAO. “De liberalisering dreigt van de echte banen in de postsector bijbanen te maken en sociale rechten teniet te doen”, zegt de SP.

SP fractievoorzitter Siderius: ‘We hebben nu de kans om de postbodes te laten merken dat we solidair zijn met hun strijd voor goede arbeidsvoorwaarden. De medewerkers van TNT hangt een vermindering van 25% van hun loon boven het hoofd. Het is dus hoog tijd om de postbodes te laten merken dat er steun is uit de bevolking voor de postbodes. We moeten van echte banen geen bijbanen maken en de postbodes fluitend naar het werk laten gaan!’

“Door de liberalisering van de post staan de arbeidsvoorwaarden in de markt zwaar onder druk. Er is sprake van een ontoelaatbare situatie voor de werknemers. Nieuwe spelers op de markt ontduiken de CAO en betalen hun medewerkers veel minder. Minder dan het minimumloon, en zonder enige vorm van sociale zekerheid zoals doorbetaling bij ziekte, pensioen of ontslagbescherming. Het is een oneerlijke vorm van concurrentie en de werknemers betalen de rekening”

Inwoners van Zwolle, die solidair zijn met de postbodes, krijgen zaterdag de kans om aan de postbodes steun te betuigen door de grote ‘red-de-postbodes-ansichtkaart’ met een persoonlijke noot  te ondertekenen. Ook worden er ‘red-de-postbode’ briefkaarten uitgedeeld die een sticker bevatten die op de brievenbus past. Zo kan men de eigen postbode een hart onder de riem steken.

Artikel delen:
Reacties 5
 1. Aardige actie, minimaal bereik. Denk niet dat er zoveel mensen speciaal naar de Nieuwe Markt fietsen voor de ansichtkaart.
  Alleen het tijdstip komt mij al slecht uit van 10.30 uur tot 14.00 uur morgenochtend. Wel veel succes!

  Gelukkig zit de VVD niet meer in het kabinet, die wilde alles privatiseren! Bijvoorbeeld Schiphol en ik las wat over drinkwater :'(


  ⚠️ Meld

 2. Leuk initiatief.
  Privatisering is in vele markten vast wel een goed idee, maar bij dingen als electriciteit, openbaar vervoer, post, zorg en dit soort primaire levensbehoeften lijkt kwaliteit en continuïteit me toch belangrijker dan concurrentie (en daardoor ietsje lagere prijzen)


  ⚠️ Meld

 3. vrije postmarkt
  Het is volletijd werkers weg pesten (werkgelegenheid) en allerlij onduidelijke contractanten binnen halen, tegen lagere lonen.
  Ook de kwaliteit van de dienstverlening zal naar de klant sterk dalen. In de landen naast ons worden allerlij constructies bedacht om het eigen postbedrijf te bevoordelen. Kijk naar Duitsland waar het eigen postbedrijf geen BTW betaald.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.