Botterweg - Foto: Wouter Steenbergen
Botterweg
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Koud en rustig herfstweer

Zwolle – Dinsdagochtend is het koud. De temperatuur op neushoogte ligt in alle vroegte nog net boven het nulpunt, maar aan de grond vriest het licht. Dat betekent kans op autoruiten krabben. Daarnaast kunnen er ‘s morgens vooral in het buitengebied mistbanken voorkomen. In de middag wordt het niet warmer dan 11 graden. Tot zover de ‘ongemakken’ van de dinsdag. Verder is het namelijk prima herfstweer: de hele dag droog, de zon is aanwezig boven Zwolle en er is weinig wind.

Wie scherp oplet, zal merken dat dat zwakke briesje ‘s ochtends nog uit het noorden komt en in de middag richting oost draait. De wolken houden het in de loop van dinsdag voor gezien boven de stad. In de avond en nacht naar woensdag is het helder en gaat het ook op neushoogte licht vriezen. Aan de grond een paar graadjes meer vorst. Woensdag komt het kwik ondanks ongehinderde zonneschijn niet boven de 10 graden en is er vooral in de middag wat meer wind. Onder een blauwe lucht brengt dat de gevoelstemperatuur overdag in de buurt van nul graden.

Tot en met donderdag maakt Zwolle kans op lichte vorst in de nacht. Het zijn dagen waarop de zon Zwolle breeduit toelacht, weliswaar bij een wat lage temperatuur. Regen zit er niet in, tot vrijdag. Dan draait de wind naar zuidelijke richtingen en is het voorlopig gedaan met de nachtvorst. De meeste weermodellen zijn het er intussen over eens dat we vanaf zaterdag warmer, wisselvalliger en winderiger weer mogen verwachten.

Artikel delen: