Goud en zilver voor alle opleidingen van Hogeschool Viaa Zwolle in Keuzegids hbo 2020 - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Goud en zilver voor alle opleidingen van Hogeschool Viaa Zwolle in Keuzegids hbo 2020

Zwolle – De opleidingen van Hogeschool Viaa hebben alle een eerste of tweede plaats behaald in de opleidingscategorieën die vermeld staan in de Keuzegids hbo 2020. De opleidingen Pabo en Verpleegkunde mogen zich zelfs topopleiding noemen. In de categorie Kleine hogescholen is Viaa geëindigd op een mooie tweede plaats, achter de particuliere school Notenboom. Dat blijkt uit de Keuzegids hbo 2020 die vandaag is verschenen.

De Keuzegids beoordeelt elk jaar alle hbo-opleidingen in Nederland. Opleidingen die hoger scoren dan 76 punten mogen zich topopleiding noemen. Verpleegkunde van Viaa steekt met 88 punten met kop en schouders boven de andere opleidingen uit en is voor de zevende keer op rij de nummer één.

De Keuzegids is vol lof over de opleiding: “Net als vorig jaar komt Viaa als beste uit de bus, met onovertroffen docenten, een uitdagend lesprogramma en goede begeleiding. Ook experts zijn meer dan gemiddeld tevreden over Viaa.”

Ook de Pabo mag zich topopleiding noemen. Studenten zijn met name tevreden over de afwisselende lesinhoud en de goede voorbereiding tijdens de opleiding op de praktijk. De Keuzegids zegt over de Pabo: “Vaak springen de Pabo’s van de kleinere hogescholen, zoals Viaa, er in positieve zin uit.”

De opleidingen Social Work en Theologie zijn op een mooie tweede plaatst geëindigd. Volgens de Keuzegids zijn de studenten van beide opleidingen met name positief over de begeleiding van de docenten. Tevens wordt het opdoen van beroepsvaardigheden erg gewaardeerd.

In de categorie Kleine hogescholen staat Viaa ook op de tweede plaats. De Keuzegids zegt hierover: “Viaa is de enige reguliere instelling in de bovenste regionen van de ranglijst, waarbij vooral de opleiding Verpleegkunde uitblinkt. Ook de andere ‘mensstudies’ zoals Social Work en de lerarenopleiding Pabo worden al jaren goed beoordeeld.”

Artikel delen: