Bespaarkalender SSH Duurzaam - Foto: Ingezonden foto
Bespaarkalender SSH Duurzaam
Foto: Ingezonden foto

Duurzaamheidspakket voor 200 studenten in Zwolle

Zwolle – Energie besparen is niet moeilijk en het helpt opwarming van de aarde tegen te gaan. Maar hoewel veel studenten duurzaamheid een belangrijk thema vinden, denken ze er vaak niet aan om daadwerkelijk te besparen. Daarom ontvangen zo’n 200 bewoners van Stichting Studenten Huisvesting (SSH) in Zwolle deze week een duurzaamheidspakket met daarin tools die ze hier extra alert op maken.

In dit pakket zitten verschillende items om bewoners op weg te helpen met duurzamer leven. Zo ontvangen ze onder andere de ludieke Bespaarkalender van SSH Duurzaam. Dit helpt bewoners herinneren aan de verjaardag van hun tante, maar ook aan het uitschakelen van de verlichting als ze het toilet weer verlaten.

Daarnaast zitten in het pakketje stickers – bijvoorbeeld één sticker voor op de wasmachine met de tip om op 30 graden te wassen – en een patroon om een simpele warme sjaal te breien. Deze pakketten worden deze week bij studentenhuizen in Zwolle bezorgd.

Het pakket is onderdeel van SSH Duurzaam. Het beleid waarmee de SSH streeft naar een klimaatneutrale organisatie in 2050. “Deze doelstelling valt of staat bij de medewerking van de bewoners. We kunnen de panden nog zo goed isoleren, maar als een bewoner het raam openzet terwijl de verwarming vol aan staat heeft dat alsnog weinig effect. We zetten daarom in op gedragsverandering bij bewoners. Deze campagne is daar een onderdeel van. Daarnaast doen we mee met de Student Energy Race, kunnen onze bewoners gebruik maken van een energieadvies van een expert en is er jaarlijks budget beschikbaar voor huurdersinitiatieven.” Aldus Lies Buddingh adviseur strategie bij de SSH.

Naast het stimuleren van duurzamer gedrag bij bewoners verduurzaamt de SSH ook haar kantoren en panden. Bijvoorbeeld door het installeren van ledverlichting, vervangen van kookgas in elektrisch koken, maar ook door experimenten met vernieuwende technologieën zoals infraroodverwarming.

Klimaatverandering tegengaan is een kwestie van doen. Met een ondernemende houding en de wil om te investeren, besparen je iedere dag. Zo simpel is het, aldus SSH.

Artikel delen: