KNVB Beker: Voorbeschouwing HSV Hoek – PEC Zwolle

KNVB Beker: Voorbeschouwing HSV Hoek – PEC Zwolle

Zwolle – Voor PEC Zwolle start dinsdagavond een nieuwe bekerseizoen. In de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker gaan de Blauwvingers op bezoek in Zeeuws-Vlaanderen. Daar is op sportpark Denoek om 19.45 uur HSV Hoek de tegenstander.

HSV Hoek nam het afgelopen weekend in de Derde Divisie Zaterdag op tegen ONS Sneek. De Zeeuwse ploeg won in eigen huis met 4-0 van de Friezen. Hoek is hierdoor nog altijd koploper van de competitie. De ploeg heeft net als Sparta Nijkerk 21 punten. Sparta Nijkerk had hier echter twee wedstrijden minder voor nodig. Ook kwam Hoek al in actie in de eerste voorronde van het bekertoernooi. Hierin won de ploeg van trainer Lieven Gevaert met 2-6 van SV Top uit Oss, waarna het gekoppeld werd aan PEC Zwolle.

PEC Zwolle verloor zaterdag op bezoek bij Heracles Almelo met 4-0. De ploeg van trainer John Stegeman begon goed aan de wedstrijd in Twente, maar kwam halverwege de eerste helft op achterstand. Dit wist PEC Zwolle, ondanks een aantal goede mogelijkheden en twee inzetten op de lat, niet meer om te draaien.

Bij HSV Hoek is de Belgische aanvaller Rik Empens dit seizoen één van de grote uitblinkers. De oud-speler van onder meer KAA Gent en KSV Roeselare scoorde dit seizoen in de eerste elf wedstrijden al acht keer, waaronder twee keer afgelopen weekend. Ook aanvaller Erwin Franse is dit seizoen op schot bij de Zeeuwen. De voormalig Feyenoord-jeugdspeler scoorde in negen wedstrijden tot nu toe vijf doelpunten. Daarnaast scoorde hij drie van de zes doelpunten in het bovenstaande bekertreffen met SV Top.

PEC Zwolle begon het bekertoernooi vorig jaar bij het nabijgelegen VV Staphorst, waar met 0-1 werd gewonnen door een doelpunt van Vito van Crooij. In de hierop volgende ronde werd De Graafschap met 2-5 verslagen. Zian Flemming, die momenteel op huurbasis bij N.E.C. Nijmegen actief is, speelde één van zijn beste wedstrijden voor PEC Zwolle tegen de Superboeren, want hij scoorde hierin maar liefst vier keer. In de achtste finale werd PEC Zwolle uitgeschakeld op bezoek bij AZ Alkmaar.

In Hoek zal men nog vaak aan het bekerseizoen 2013/2014 terugdenken. De Zeeuwse ploeg werd destijds namelijk gekoppeld aan Feyenoord. Het duel vond ook nog eens plaats in De Kuip. Bijna het gehele dorp (3.100 inwoners) trok richting de Rotterdamse Kuip (2.500 fans reisden mee), waar ze hun ploeg met 3-0 zagen verliezen. Ook in 2017 kwam HSV Hoek groot in het nieuws door een wedstrijd in de beker. Destijds verloor de ploeg na strafschoppen van FC Lisse, maar deze werden genomen volgens het inmiddels afgeschafte ABBA-principe. Dit was tegen de regels en dus nam de KNVB het besluit om de penalty-serie overnieuw te nemen. In de tweede penaltyserie wist HSV Hoek wél te winnen en bekerde het ten koste van FC Lisse door. HSV Hoek – PEC Zwolle staat dinsdag vanaf 19.45 uur onder leiding van scheidsrechter Laurens Gerrets. Bron: www.peczwolle.nl

Artikel delen: