Week van de Mediawijsheid in Stadkamer

Week van de Mediawijsheid in Stadkamer

Zwolle – Van vrijdag 8 t/m vrijdag 15 november, de week van de Mediawijsheid, is er in Stadkamer Centrum een afwisselend programma voor jong en oud. Het thema dit jaar is Aan of Uit. Er worden verschillende activiteiten georganiseerd rondom dit thema. Zo is er een ON/OFF- speurtocht voor de jeugd, kan er gespeeld worden met robots en voor volwassenen is er een lezing over social media en nepnieuws.

Technologie en online media zijn niet meer weg te denken en zijn een vast onderdeel van onze samenleving geworden. Iedereen staat ‘aan’. Soms zijn technologie en media eng of ingewikkeld: er zijn virussen, hackers of apparaten zijn moeilijk. Er is ook nepnieuws en alles draait om big data. Tijdens de Week van de Mediawijsheid komen deze onderwerpen aan bod.

Stadkamer centrum organiseert verschillende activiteiten rondom het thema Aan of Uit. Er is een speurtocht met gebruik van online en offline media en een ranja-machine toont het gebruik van big data. Er kan gespeeld worden met robots en 3Dprinters en –pennen. Ga ook eens voor een Greenscreen staan! Met behulp van augmented reality kun je een kijkje nemen in een (prenten)boek. Het boek komt dan echt tot leven! Volwassenen kunnen een lezing over ‘social media en nepnieuws’ bezoeken en in de workshop Digitale Hygiëne leer je hoe ‘digitaal gezond’ kunt blijven. Er is voor iedereen wat te doen.

Meer informatie over de verschillende activiteiten en aanmelding is te vinden via www.stadkamer.nl/weekvandemediawijsheid.

Artikel delen: