VV Berkum
VV Berkum

Berkum wil verder bij Flevo Boys

Zwolle – Berkum speelt zaterdag bij Flevo Boys in Emmeloord en wil daar verdere stappen op de ranglijst van de Hoofdklasse B zetten, na de knappe thuiswinst die de Zwollenaren afgelopen zaterdag, in ondertal, boekten tegen Purmersteijn.

“Vorige week werden we tot het uiterste gedreven en dan komen er krachten vrij,” stelt Berkum-spits Chris van der Meulen vast. “Als ons vizier goed staat kunnen we van iedereen winnen, maar we zijn niet constant genoeg. Die winst gaf vertrouwen, maar we moeten ook bij Flevo Boys wat extra’s doen, anders krijgen we het lastig.”

Flevo Boys eindigde vorig seizoen als 10e in de Hoofdklasse B en de selectie van trainer Kevin Waalderbos veranderde daarna nauwelijks, met uitzondering van één opvallende versterking. Yumé Ramos kwam namelijk over van derdedivisionist ONS Sneek, een spits die eerder ook voor onder meer Spakenburg speelde. In het nieuwe seizoen opereert Flevo Boys nog wat wisselvallig, want het team won tot nu toe nog maar één duel. Daarna volgden twee remises en afgelopen zaterdag moest de polderploeg zijn meerdere erkennen in SDC Putten, dat met 3-1 won.

Flevo Boys begon daar desastreus, want al na vier minuten stond het 1-0 door een eigen doelpunt van Marc Reussing en twee minuten later werd het 2-0. Vlak daarna kregen de bezoekers een strafschop, die echter werd echter gemist door Ramos. Na rust nam Putten weinig risico en de thuisclub liep zelfs uit naar 3-0. Pas daarna deed Flevo Boys via Ramos wat terug, 3-1, maar verder liet de thuisclub het niet komen.

Deze week speelde Flevo Boys in de eerste ronde van de ‘grote’ KNVB-beker in Emmeloord tegen tweededivisionist Katwijk. Ook die tegenstander bleek een maatje te groot, want de bezoekers wonnen met 0-3. Er was nog geen half uur gespeeld toen Flevo Boys al twee goals om de oren had gekregen. Na rust kwam de thuisclub veel beter uit de verf maar Katwijk gooide het duel kort voor tijd op slot met een derde treffer, waarmee Flevo Boys dus uit het bekeravontuur vloog.

Berkum pakte, na drie verloren duels, afgelopen week eindelijk weer eens de volle buit. In Zwolle won de ploeg van trainer Arno Hoekstra met 3-1 van Purmersteijn, al leek Berkum na een ijzingwekkende beginfase ook toen weer de kleiberg op te gaan. Binnen een kwartier nam Purmersteijn de leiding en toen Berkum even later door een rode kaart met 10 man kwam te staan leek nieuwe rampspoed onvermijdelijk.

De Zwollenaren knokten zich echter knap terug en kwamen nog vóór rust op voorsprong via goals van Jonathan van Marle (1-1) en Johnsen Bacuna (2-1). In het tweede bedrijf hield Berkum de zaken aardig onder controle en toen Chris van der Meulen, na een prima uitgespeelde counter, ook nog voor 3-1 zorgde was het duel beslist.

Berkum staat nog steeds op een negende plaats, maar heeft de aansluiting met de bovenstaande ploegen weer te pakken en kan zaterdag bij winst goede zaken doen. Flevo Boys staat op een toch wat zorgwekkende 12e plek en moet de mouwen dus opstropen om in veiliger vaarwater te belanden.

De wedstrijd Flevo Boys-Berkum wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Jelle Besselsen uit Barneveld, die op Sportpark Ervenbos aan de Espelerlaan in Emmeloord om 14.30 uur af laat trappen.

Artikel delen: