Zwolle derde in categorie Grote gemeente met schoonste winkelgebieden

Zwolle derde in categorie Grote gemeente met schoonste winkelgebieden

Zwolle – De gemeente Zwolle is derde geworden in de categorie ‘Grote gemeente met schoonste winkelgebieden’ in de verkiezing van het Schoonste Winkelgebied 2019.

Uit het onderzoek, dat afgelopen zomer plaatsvond, blijkt dat de bezoekers van gemeente Zwolle tevreden zijn over de aanwezigheid van het decoratieve groen en de bestrating in de winkelgebieden. Het onderzoek toont ook aan dat er in de winkelcentra geen tot weinig grote en kleine stuks zwerfafval zijn aangetroffen.

De gemeente Ede ging er in de categorie Grote Gemeente met de titel vandoor en de gemeente Zaanstad eindigde op de tweede plaats.

Bezoekers verblijven graag in de Zwolse winkelgebieden. Er is tevredenheid over de aanwezigheid van het decoratieve groen en de bestrating. Ook geven de bezoekers aan zich overdag en ’s avonds veilig te voelen en ervaren zij over het algemeen een aangename beleving in de winkelgebieden. Het onderzoek toont aan dat er in de winkelcentra geen tot weinig grote en kleine stuks zwerfafval zijn aangetroffen.

Top 3 gemeenten in de categorie Grote Gemeente:

  1. Ede: 7,30
  2. Zaanstad: 7,29
  3. Zwolle: 7,28

Om het belang van schoon zichtbaar te maken geeft NederlandSchoon elk jaar handvatten aan de deelnemers. Daarbij helpt het interactieve Scorebord Schone Winkelgebieden, waar de resultaten worden gedeeld van het afgelopen jaar. De resultaten van 2019 zijn daar te bekijken. Je kan dan in één oogopslag zien hoe een winkelgebied scoort ten opzichte van andere winkelgebieden en gemeenten, welke thema’s het goed doen en welke thema’s extra aandacht verdienen.

Artikel delen: