Dokter Hengeveldweg - Foto: Wouter Steenbergen
Dokter Hengeveldweg
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Eerst nog koud en droog, later nat

Zwolle – Vrijdag is een overgangsdag naar warmer weer. Hoera, zullen sommigen zeggen, maar we bekopen het met nattigheid. Niet meteen op de vroege morgen, het is dan nog droog met kans op lichte vorst, zowel op neushoogte als aan de grond. Daarna wordt de bewolking dikker en komt er van het zuidwesten uit regen of motregen opzetten. De eerste druppels worden verwacht in het begin van de middag. De zuidoostenwind neemt vrijdag toe: windkracht 3 tot 4, de meeste wind in de middag en avond.

Na regen komt zonneschijn, luidt het spreekwoord. Maar dat klopt deze vrijdag niet, want na de regen in de middag is de zon reeds onder en volgen er ‘s avonds buien, waar Zwolle niet zomaar van af is. Ook in de nacht naar zaterdag gaan enkele exemplaren regen lozen boven de stad. Het wordt dus een natte nacht, met als bijzonderheid dat de temperatuur gestaag blijft oplopen, door het binnenstromen van zachtere lucht.

In het begin van de nacht naar zaterdag wordt 12 graden bereikt en de temperatuurstijging gaat zaterdagochtend door.

Hoe zit het met de regen op zaterdag? Het ziet er voorlopig naar uit dat de meeste buien Zwolle in het begin van de ochtend gepasseerd zijn. Dan verschijnen een paar opklaringen, maar geheel droog blijft het waarschijnlijk niet. Het is zaterdag wel een stuk zachter. Rond het middaguur een maximum van 15 graden. De winterjas kan worden verruild voor een dunnere (regen)jas.

Zondag leveren we weer in op de temperatuur: 12 graden in de middag. Dat is ongeveer normaal voor begin november. Het lijkt zondag overdag overwegend droog te blijven tot halverwege de middag. In de volgende weerberichten hopen we daar meer zekerheid over te hebben.

Artikel delen: