Kerstpakkettenactie Zwolle: klussenlijst stroomt vol, maar nog veel vrijwilligers nodig - Foto: Peter van der Lingen
Foto: Peter van der Lingen

Kerstpakkettenactie Zwolle: klussenlijst stroomt vol, maar nog veel vrijwilligers nodig

Zwolle – Waanzinnig, binnen 36 uur na opening van de klussenlijst van KerstZwolle was 45% van alle klussen al gevuld. KerstZwolle was er even stil van. Voor het 13e jaar op rij laat Zwolle zien hoe gul zij is met haar tijd en liefde. De kerstpakkettenactie van Zwolle is echt een actie voor en door Zwollenaren.

In de 13 jaar sinds de actie begon is deze enorm gegroeid. Inmiddels vinden in de decembermaand 2.500 kerstpakketten hun weg naar de sociale minima in Zwolle. Naast de ‘vaste’ supermarkten waar elk jaar ingezameld wordt, zijn er dit jaar twee supermarkten bijgekomen. Extra ruimte om boodschappen in te zamelen!

Van alle klussen is het vooral deze klus die nog openstaat: twee uurtjes boodschappenlijstjes uitdelen in een supermarkt in uw eigen wijk. Ontzettend leuk om bijvoorbeeld samen met iemand te doen!

Daarom vraagt KerstZwolle wie nog twee (extra) uurtjes van zijn of haar tijd wil geven aan de
kerstpakkettenactie. Op vrijdag 13 december worden de hele dag – en op zaterdag 14 december van 8.00 tot 18.00 uur – boodschappen ingezameld bij supermarkten door heel Zwolle. Kijk op de klussenlijst op www.kerstzwolle.nl om te zien bij welke supermarkten nog plek is en schrijf u in! Natuurlijk zijn er ook nog andere klussen toe doen. Helpt u KerstZwolle mee om tot zo’n 800 vrijwilligers te komen, om zo deze schitterende klus samen te klaren?

Dit jaar wordt gevraagd om – als extraatje – een lichtje in de donkere dagen te geven voor in het kerstpakket. Wilt u een mooie stompkaars doneren? Misschien met een leuk kaartje eraan voor de ontvanger? Er zijn maar twee eisen: het mag geen geurkaars zijn en liever niet verpakken in plastic. De kaarsen kunt u inleveren tijdens het inzamelweekend bij een deelnemende supermarkt of bij de voedselbank.

Artikel delen: