Hasselterdijk - Foto: Wouter Steenbergen
Hasselterdijk
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Zacht en overwegend droog

Zwolle – Zaterdag in alle vroegte trekken buien over Zwolle. Wie uit kan slapen en geen lekkend dak heeft, heeft geen last van de buien want de verwachting is dat ze rond 9 uur ‘s morgens verdwijnen naar het noordoosten. Aan nattigheid valt deze zaterdag dus te ontkomen, althans grotendeels, aangezien een enkel nagekomen buitje de hele dag niet is uit te sluiten. De droge perioden zijn echter veel langer.

De wind blaast er lustig op los, met windkracht 4 uit zuidwest tot zuid. We hopen dat die bries gaten in de bewolking kan trekken, zodat we een beetje plezier krijgen van de zon. Misschien gaat het lukken; de bewolking wordt in flinke vaart aangevoerd én afgevoerd. Bijzonder is de temperatuur van tegen de 15 graden, dat is nogal hoog voor begin november.

In de avond en nacht naar zondag is er kans op een bui. De wind is tot in de nacht stevig, in de vroege ochtend neemt hij af.

Zondag is het minder zacht: 12 graden in de middag, wat toch nog een graadje boven het gemiddelde maximum is voor deze tijd van het jaar. De dag verloopt bewolkt en overwegend droog tot de avond. De regenkans stijgt ’s avonds flink.

Nachtvorst staat voorlopig niet meer op de weerkaarten. De nieuwe week begint wisselvallig, bewolkt en vrij zacht, ook ’s nachts. Wat de rest van volgende week in petto heeft, lees je dit weekend hier op Weblog Zwolle.

Artikel delen: