Wederopstanding PEC Zwolle tegen Ajax niet beloond - Foto: Peter Denekamp
Foto: Peter Denekamp

Wederopstanding PEC Zwolle tegen Ajax niet beloond

Zwolle – In een vreemde en doelpuntrijke avond heeft PEC Zwolle het Ajax knap lastig gemaakt. Daar ziet het lange tijd niet naar uit, want na twintig minuten is het 0-3 voor de Amsterdammers. Toch knokt PEC Zwolle zich terug in de wedstrijd door doelpunten van Gustavo Hamer en Mustafa Saymak. De gelijkmaker hangt in de lucht, maar een hete slotfase wordt het niet doordat David Neres de 2-4 scoort.

PEC Zwolle begon scherp en fel aan het duel, maar al binnen tien minuten kwam de regerend landskampioen op voorsprong. Quincy Promes stond op de juiste plek om de bal binnen te tikken, nadat Xavier Mous de bal in eerste instantie nog kon redden. Het was de opmaat voor een vervelend kwartier, waarin Ajax via Promes en David Neres op 0-3 kon komen. Een hele vervelende avond leek in de maak, al herstelde PEC Zwolle zich langzamerhand iets.

De mannen van John Stegeman kwamen wat vaker in de buurt van André Onana, zonder dat de doelman overigens echt hoefde in te grijpen. Reza Ghoochannejhad leek de 1-3 te maken, maar zag zijn inzet van de doellijn gehaald worden. Na ruim een half uur spelen was het dan toch raak voor Zwolle. Gustavo Hamer ontfutselde zijn tegenstander de bal, kreeg een vrije doortocht en stuurde Onana met een lichaamsschijnbeweging het bos in: 1-3.

Zwols herstel

In de tweede helft zette het Zwolse herstel zich voort. Nadat Saymak eerst nog de bal op de vuisten van Onana schoot en later het zijnet vond, was het na een uur spelen wél raak. Saymak tekende met het hoofd voor de 2-3. Met de steun van de fans in een uitverkocht huis jaagde PEC Zwolle op de gelijkmaker. Die leek er ook te komen, maar bij de aanval waaruit Saymak de 3-3 maakte werd buitenspel geconstateerd en dus ging het feest niet door.

Het gemakzuchtige Ajax, dat na een klein half uur de buit al binnen dacht te hebben, moest nog flink aan de bak en zag dat PEC Zwolle tweemaal toe akelig dicht in de buurt was van de gelijkmaker. In het laatste kwartier was Kenneth Paal met een schot bijna trefzeker, maar de linksback kon er niet de juiste richting aan geven. Ook Ajax-huurling Dennis Johnsen de bal rakelings had de 3-3 op zijn schoen, maar vuurde rakelings naast. Ajax maakt het in de voorlaatste minuut wel af, na een fraaie aanval scoorde Neres zijn tweede van de avond en bepaalde daarmee de eindstand op 2-4.

Volgende week zondag wacht PEC Zwolle een uitwedstrijd in Enschede. Tegenstander is FC Twente. De aftrap is om 14:30 uur. Bron: www.peczwolle.nl

Artikel delen: