Klooienberglaan - Foto: Wouter Steenbergen
Klooienberglaan
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Opklaringen in de ochtend, daarna regen

Zwolle – Zondag moet Zwolle het hebben van de ochtend. Dat is het beste deel van de dag, als je meer kans wilt maken op opklaringen dan op regen. In de loop van de dag wordt een lagedrukgebiedje afkomstig uit Zuidwest-Frankrijk in onze omgeving verwacht. Het heeft van de Duitse weerdienst de naam Arne gekregen, geen naam die ons typisch Frans lijkt trouwens.

Hoe dan ook, Arne is aan het verpieteren, maar speelt het zondag nog wel klaar om bewolking en neerslag hierheen te brengen. Dat betekent vanaf de middag tot in de avond perioden met regen. De exacte koers van Arne is een beetje onzeker, wat de windverwachting ook onzeker maakt. We zetten in op een zwakke tot matige wind uit richtingen tussen zuid en oost. De maximumtemperatuur is 12 graden.

Maandag wordt ook zo’n temperatuur verwacht, na een nacht met een enkel klein buitje en kwik dat iets onder de 10 graden zakt. Het is overdag meest grijs met kans op soms wat lichte regen, geen grote hoeveelheden.

Dinsdag doet de temperatuur een stap terug: 10 graden in de middag. Dan komt vanuit het noorden een regengebied voor nattigheid zorgen. Over de tijd van aankomst ervan verwijzen we graag naar de volgende weerberichten op Weblog Zwolle.

In de tweede helft van komende week stevenen minder regengebieden deze kant op. Het kwik daalt naar een maximum iets onder de 10 graden en nachtvorst is onwaarschijnlijk. Er is halverwege de week wel kans op mist in de nacht en ochtend. Soms gaat dit samen met hogedrukinvloed, maar niet in dit geval. Een overtuigende omslag naar stabiel najaarsweer tekent zich nog niet af.

Artikel delen: