Beursvloerdeal: netwerklunch Landstede Basketbal en RIBW Groep Overijssel - Foto: Arno Mulder Fotografie
Foto: Arno Mulder Fotografie

Beursvloerdeal: netwerklunch Landstede Basketbal en RIBW Groep Overijssel

Zwolle – Tijdens de Beursvloer Zwolle van afgelopen april maakten Landstede Hammers Basketbal en RIBW Groep Overijssel een deal: kaarten en banen in ruil voor een businesslunch. Op dinsdag 12 november wordt de deal beklonken. Dan worden het team, de staf en de ondernemers uit de businessclub getrakteerd op een lunch bij Restaurant VidiVeni – een van de locaties van RIBW GO.

De Beursvloer Zwolle (een initiatief vanuit vrijwilligersorganisaties ZwolleDoet! en SamenZwolle) is een jaarlijks evenement waar maatschappelijke instanties in contact worden gebracht met ondernemers. Op een beursachtige manier worden vraag en aanbod zichtbaar gemaakt om vervolgens direct aan elkaar te worden gekoppeld. Landstede Hammers Basketbal en RIBW GO sloten op de beursvloer een deal: een groot aantal kaarten voor de wedstrijden waardoor cliënten de mogelijkheid krijgen zo’n wedstrijd mee te maken, in ruil voor een netwerklunch bij Restaurant VidiVeni.

Op 12 november schuiven team, staf, businessclub én medewerkers van RIBW GO met elkaar aan tafel. Om te genieten van een heerlijke lunch, gemaakt en geserveerd door RIBW-cliënten. Maar ook om (opnieuw) zaken met elkaar te doen. “Tijdens deze lunch hebben we de mogelijkheid om gezamenlijk te zoeken naar nieuwe mogelijkheden voor onze cliënten voor bijvoorbeeld stage- of werkervaringsplekken, betaalde banen en werk voor dagbesteding”, vertelt Anne-Marie Journee, Regiomanager centrumgemeente Zwolle bij RIBW GO. “Voor de bedrijven biedt dit een mooie kans om sociaal te ondernemen. En voor onze cliënten is dit de manier om ‘te leren werken en werkend te leren’.” Voor de businesslunch zijn zo’n 50 ondernemers en medewerkers uitgenodigd.

Restaurant VidiVeni is een leer-/werkbedrijf voor mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt. Er wordt gekookt met voornamelijk lokale, seizoensgebonden, eerlijke en herleidbare producten. Het restaurant werkt nauw samen met regionale leveranciers, die dezelfde passie delen voor eerlijke producten. Leerlingen leren er het horecavak van de aanwezige leermeesters in samenwerking met diverse partijen. Een brede opleiding of werkervaringsplek, waarbij zowel ervaring wordt opgedaan in de keuken als in de bediening. VidiVeni heeft verschillende dagbestedingsplekken, waar deelnemers steeds zelfstandiger leren werken.

Artikel delen: