Almelose Kanaal - Foto: Wouter Steenbergen
Almelose Kanaal
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Rustig en kans op een buitje

Zwolle – Dinsdag is er mogelijk mist in de ochtend. Er scharrelen tevens buitjes rond boven Nederland, die gelukkig niet allemaal koers zetten richting Zwolle. Een enkele kan op bezoek komen en dan wordt het even nat. Bewoners van de flat aan het Almelose Kanaal die de lucht scherp in de gaten houden en buien gewoonlijk al van verre zien aankomen, hebben het lastig deze dinsdag want de buitjes zitten waarschijnlijk verscholen tussen een wolkendek.

Buienradar komt te hulp, want die kijkt dwars door alle wolken heen. Plensbuien worden niet verwacht in deze regio. In de loop van de avond komt vanuit het noorden een meer aaneengesloten neerslaggebied hierheen. Het brengt ’s nachts perioden met motregen en regen. De temperatuur overdag gaat naar 11 graden, een fractie koeler dan op maandag. Er is weinig wind uit zuidwestelijke richting.

Met de komst van de regen dinsdagavond draait de wind naar noordwest tot noord en neemt toe. In de nacht daalt het kwik naar 7 graden. De regenzone uit het noorden schuift over de stad heen, waarna woensdag overdag de kans op neerslag afneemt. Er is bewolking, met stukken blauwe lucht ertussen, misschien wel grote stukken. De middagtemperatuur is 10 graden.

Op donderdag is de tweede helft van de dag nat, door de passage van een regenfront uit het zuidwesten. De wind trekt dan ook aan.

Vrijdag en zaterdag lijken kanshebbers te worden voor de trofee ‘meeste zonuren van de week’. Het belooft droog te blijven bij een middagtemperatuur van ongeveer 9 graden.

Artikel delen: