Bevrijdingsfestival wint Evenementenprijs

Zwolle – De Grand Prix 2008 van de Nationale Evenementenprijzen is toegekend aan het Nationaal Comité 4 en 5 mei en de 13 Bevrijdingsfestivals, waaronder het Bevrijdingsfestival Overijssel dat in Zwolle plaatsvindt. Dit heeft Joost ter Waarbeek, directeur van de Nationale Evenementenprijzen bekendgemaakt door middel van een telegram tijdens de Start Nationale Viering van de Bevrijding in Rotterdam.

Eerdere winnaars waren het International Filmfestival Rotterdam, North Sea Jazz, Oerol en Haagse Pasar Malam. De Grand Prix wordt toegekend aan een evenement dat qua omvang, geschiedenis en uitstraling een bijzonder fenomeen is geworden. De GrandPrix wordt op maandag 19 mei in Utrecht uitgereikt.

In het telegram van de jury de Nationale Evenementenprijzen stond te lezen: “Sinds 1990 worden er in Nederland 13 Bevrijdingsfestivals georganiseerd. Daarbij gaan het vieren van onze vrijheid en het bewust zijn van de verantwoordelijkheid voor de vrijheid, samen met de sfeer van muziekfestivals. Deze festivals, in alle provincies en de hoofdstad Amsterdam, zijn inmiddels een begrip geworden in Nederland. Een begrip dat enerzijds staat voor bezinning en anderzijds voor toonaangevende festivals waar publiek en musici nieuwe stromingen ontdekken en van een scala aan bestaande populaire muziek genieten. De festivals als totaal hebben zich inmiddels ontwikkeld tot een van de grootste evenementen die we in Nederland kennen, met ruim 700.000 bezoekers en meer dan 400 bands.

Artikel delen:
Reacties 4

Reageer