Deltionstudenten nemen deel aan Duits simulatiespel

Zwolle/Hamminkeln – Spelenderwijs leren over de wereldproblematiek. 24 studenten van de economische opleidingen van Deltion gaan samen met studenten van Richard von Weizsäcker Berufskolleg het Duitse simulatiespel “Politik und internationale Sicherheit” spelen. Van 26 t/m 28 mei zijn ze te gast bij Akademie Klausenhof in Hamminkeln, Duitsland.

Het doel van het simulatiespel is om jongeren vanaf 16 jaar kennis te laten maken met de internationale politiek. Ze ervaren hierdoor hoe het is om wereldpolitiek te bedrijven. De simulatie laat zien hoe levendig politiek is, op een manier die voor jongeren toegankelijk is. Iedere student krijgt een rol toebedeeld, bijvoorbeeld Minister van Financiën, oppositieleider of Minister-president. Er zijn 350 verschillende simulatieonderwerpen, van het hongerprobleem in de Derde Wereld tot conflicten tussen verschillende landen.

Het is voor het eerst dat het simulatiespel door Nederlandse en Duitse studenten tegelijk wordt gespeeld. Dit project sluit prima aan bij Leren, Loopbaan en Burgerschap, een belangrijk onderdeel van de opleidingen van Deltion.

Deltion heeft een zeer goede relatie met Richard von Weizsäcker Berufskolleg. In 2005 kwam de ex-bondspresident zelf naar Deltion toe om de samenwerking te bekrachtigen. Sindsdien hebben er al diverse uitwisselingen en projecten plaatsgevonden.

Artikel delen: