Collectanten gezocht voor MS-collecteweek

Collectanten gezocht voor MS-collecteweek

Zwolle – De MS-collecteweek vindt dit jaar plaats van maandag 18 november tot en met zaterdag 23 november. De Zwolse coördinatoren roepen mensen op om collectant te worden.

MS is een chronische ziekte van het centrale zenuwstelsel. In Nederland hebben meer dan 17.000 mensen MS en jaarlijks krijgen 800 mensen de diagnose. Veelvoorkomende klachten van MS zijn moeheid, oogklachten, krachtverlies, coördinatiestoornissen, blaasproblemen en gevoelsstoornissen.

Zwolle is al jaren een gulle gever als het gaat om MS. De opbrengst stijgt ieder jaar. Vorig jaar werd het geweldige bedrag van bijna 15.000 euro (€ 14.471.15) opgehaald. Daarmee vond Zwolle zich terug in de landelijke top drie van plaatsen met de hoogste opbrengst van de MS Nationaal Fonds collecte. De drie coördinatoren hopen dat dit jaar te overtreffen, maar daarvoor zijn nog wel meer collectanten nodig.

Over de ziekte MS is nog veel onbekend. Onderzoekers weten nog niet waardoor MS veroorzaakt wordt en hoe het genezen kan worden. Met de opbrengst van de collecte investeert het Nationaal MS Fonds in innovatieve onderzoeken om MS te genezen.

Voor meer informatie en ook aanmelden kan gekeken worden op www.mscollecte.nl.

Artikel delen: