Quinten van den Heerik tekent eerste profcontract bij PEC Zwolle - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Quinten van den Heerik tekent eerste profcontract bij PEC Zwolle

Zwolle – Jeugdexponent Quinten van den Heerik heeft zijn eerste profcontract getekend. De 17-jarige aanvaller zette dinsdagmiddag zijn handtekening onder een contract tot medio 2022.

Van den Heerik maakte zijn eerste stappen op het voetbalveld bij VV Kolping Boys in Alkmaar. Eerder dit jaar maakte hij van RKVV DEM uit Beverwijk de overstap naar de PEC Zwolle Voetbalacademie. De aanvaller speelt zijn wedstrijden dit seizoen in PEC Zwolle O19, maar trainde al regelmatig mee met de eerste selectie.

Tevens zat Quinten dit seizoen bij de wedstrijdselectie van het eerste elftal tijdens de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam en stond hij in de belangstelling van een drietal andere Eredivisie-clubs.

Mike Willems, technisch manager PEC Zwolle: “Wij zijn erg gecharmeerd van Quinten, die sinds hij in Zwolle speelt grote stappen voorwaarts heeft gemaakt. In hem zien we een aanvallende versterking voor de toekomst en daarom bieden we Quinten nu ook een contract aan. Het is zaak voor hem om nog sterker te worden en zo veel ervaring als mogelijk op te doen bij het eerste en de beloften, zodat hij in de nabije toekomst een volgende stap kan zetten in zijn ontwikkeling.”

Quinten van den Heerik: “Dat ik vandaag mijn eerste profcontract heb getekend, geeft mij een heel bijzonder gevoel. Ik ben ontzettend blij met de kans die de club mij geeft. Het voelt als een beloning voor mijn harde werken de afgelopen periode. En hard werken zal ik zeker blijven doen, met als doel om in de toekomst voor het eerste elftal van PEC Zwolle uit te komen.”

Artikel delen: