Turfmarkt - Foto: Wouter Steenbergen
Turfmarkt
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Droog en later wat zon

Zwolle – Woensdag doet het weer rustig aan, maar het zit niet helemaal stil. Eventuele nevel of mist wordt ‘s morgens opgeruimd en wolkenvelden langzaamaan afgevoerd. De zon wordt gepresenteerd boven de stad, te midden van stapelwolken uit het noordwesten. Daar kan vooral in de ochtend nog een licht buitje tussen zitten, dat slechts een paar druppeltjes regen produceert.

‘s Middags blijft het droog. De wind is noordelijk geworden en in de middag draait hij via west weer terug naar waar hij dinsdag vandaan kwam: uit het zuidwesten. In de avond draait hij door naar het zuidoosten. Van al dat gedraai merk je misschien niks, want de wind is zwak. De middagtemperatuur is 10 graden, maar zeker als de zon de kans krijgt is het goed uit te houden buiten.

Geniet ervan, want donderdag is het weerplaatje een heel stuk minder. In het begin van de dag is het nog droog. Dan komt een front met regen opzetten vanuit het zuidwesten. Met dat front zit Zwolle tot in de avond opgescheept. En de rest van het land ook, want het is een groot regengebied.

Momenteel wordt 5 tot 10 liter regenwater per vierkante meter voorspeld. In het volgende weerbericht melden we of de weermodellen daarbij blijven.

Het goede nieuws is dat de donderdagse regen voorlopig de laatste nattigheid is. Zoals de weerkaarten er nu bij liggen, blijft het tot en met zaterdag droog en de zon krijgt meer ruimte. Het is wel een of twee graadjes koeler dan nu. Vanaf zaterdag is er kans op nachtvorst.

Artikel delen: