Russenweg - Foto: Wouter Steenbergen
Russenweg
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Kille en natte middag

Zwolle – Donderdag krijgen we te maken met regen die vanuit Zeeland deze kant op komt. In het voorprogramma staat dikke, grijze bewolking. De voorzijde van het regengebied arriveert rond het middaguur boven Zwolle. Maar kijk niet gek op als het voor die tijd soms al druppelt. Desondanks heb je ‘s morgens de beste kans om het droog te houden.

In de middag regent het flink door en waarschijnlijk ook tijdens de avondspits. Er wordt een neerslagtotaal van ongeveer 5 liter hemelwater per vierkante meter verwacht. De achterkant van de neerslagzone bereikt onze regio in het begin van de avond. Voor de regen uit stijgt het kwik naar 9 graden. Bij een matige wind, kracht 3, voelt het echt niet aangenaam aan buiten.

De dag begint met een zuidoostenwind, die ‘s middags geleidelijk draait naar het zuidwesten.

In de avond en nacht naar vrijdag neemt de halve maan tussen de brekende bewolking door een kijkje hoe nat Zwolle geworden is. De wind wordt zwak. Het koelt ‘s nachts af naar 3 graden.

Vrijdag krijgt Zwolle een mooie dag cadeau. Zon boven de stad. Ook wolken, het is immers november en wolken zijn in deze herfstmaand verplicht. Wind eigenlijk ook, maar die is grotendeels afwezig: slechts windkracht 2, een zwakke wind.

Het huidige weekendvooruitzicht is: rustig en vrij koud weer met een beetje zon en een beetje nattigheid. Morgen lees je hier op Weblog Zwolle of die verwachting bijgesteld moet worden.

Artikel delen: