VV Berkum
VV Berkum

Berkum naar topper SDC Putten

Zwolle – Berkum speelt zaterdag bij SDC Putten en is daar dus verzekerd van een ijzersterke tegenstander. De Veluwenaren zijn niet alleen medekoploper in de Hoofdklasse B, maar kunnen in die wedstrijd ook de eerste periodetitel pakken, al zijn ze daarbij mede-afhankelijk van de resultaten van liefst drie andere ploegen.

“SDC Putten heeft een prima ploeg met gevaarlijke aanvallers, maar sterke tegenstanders liggen ons vaak wel,” vindt Berkum-spits Johnsen Bacuna. “Wij hebben de laatste weken goed gespeeld, dus wij gaan met het nodige zelfvertrouwen die wedstrijd in.”

SDC Putten eindigde vorig seizoen wat onopvallend als negende, twee plaatsen onder Berkum, maar had onder de nieuwe trainer Cesco Agterberg een vliegende start in de nieuwe jaargang. De laatste weken lijkt het echter wat minder soepel te verlopen, want enkele weken geleden kregen de Puttenaren met een eindstand van 6-1 een ontluisterend pak slaag bij SC Genemuiden. Daarna werd met 3-1 gewonnen van Flevo Boys, maar afgelopen zaterdag zat er bij ACV niet meer in dan een 1-1 remise en daar mocht SDC Putten nog blij mee zijn ook.

ACV nam in die wedstrijd direct het initiatief maar slaagde er vóór rust niet in te scoren. In de 57e minuut kwam de thuisclub wél op 1-0, maar betrok daarna de verdedigende stellingen waardoor Putten beter in het duel kwam. Nadat ACV verzuimde een grote kans te benutten bracht Putten-coach Agterberg enkele offensieve wissels in en dat leverde succes op. In de slotminuut vuurde spits Jurian van den Brink akelig hard op het ACV-doel en dat leverde de (zeer) late gelijkmaker op. Omdat de meeste concurrenten ook punten inleverden bleef SDC Putten toch medekoploper én kanshebber voor de eerste periodetitel.

Berkum is, na een tussentijds dipje, de laatste weken aardig op dreef. De ploeg van trainer Arno Hoekstra won twee weken geleden, met 10 man, thuis met 3-1 van Purmersteijn en ging afgelopen zaterdag bij Flevo Boys met een 2-3 zege aan de haal. In die wedstrijd liet Berkum in de beginfase twee opgelegde kansen liggen en toen Flevo Boys kort daarna op voorsprong kwam leek het moeilijk te worden voor de Zwollenaren. Nog vóór rust zorgde Johnsen Bacuna met een fantastische actie echter voor de gelijkmaker en in het tweede bedrijf zetten Chris van der Meulen en, opnieuw, Bacuna de bezoekers op een 1-3 voorsprong. Flevo Boys kreeg daarna wel kansen maar verprutste die en de 2-3 viel pas na dik vijf minuten blessuretijd, te laat dus om Berkum nog in de problemen te brengen.

Berkum staat daardoor nu op de achtste plaats en maakt deel uit van een trio dat met een totaal van 15 punten tegen de (sub)top aanschurkt. Om de aansluiting te houden moeten de Zwollenaren zaterdag opnieuw winnen, maar dat zal niet simpel zijn tegen Putten dat zicht heeft op de eerste prijs van dit seizoen. De wedstrijd SDC Putten-Berkum wordt geleid door scheidsrechter Richard Groenewegen uit Delfzijl, die op Sportpark Putter Eng aan de Roosendaalseweg in Putten om 14.30 uur af zal laten trappen.

Artikel delen: