Cijfers visitatie kers op de taart voor SWZ

Cijfers visitatie kers op de taart voor SWZ

Zwolle – Mooie cijfers voor SWZ bij de beoordeling van haar maatschappelijke prestaties door haar interne en externe stakeholders.

“Een 8, tweemaal een 7,8 en een 7,4. Cijfers die laten zien dat we op de goede weg zijn, maar dat betekent niet dat we achterover gaan hangen. Het zit immers in ons systeem om continue aandacht voor verbetering te hebben. Dat blijven we ook doen. We willen altijd van goed naar beter. De cijfers zijn voor ons de kers op de taart,” aldus Monique Boeijen, directeur-bestuurder SWZ.

In vergelijking met andere corporaties komt SWZ ook goed uit de bus, blijkt uit de Aedes benchmark 2018. “Een high score van vier keer AAAA is echt iets om trots op te zijn.”

Elke vier jaar doet een extern bureau onderzoek (deze keer Raeflex) naar de mening van interne en externe stakeholders in de vorm van een visitatie. SWZ is als woningcorporatie hiertoe verplicht.

Tijdens het visitatiegesprek stelt het bureau vragen die gaan over het functioneren van SWZ. Onderwerpen als tevredenheid over maatschappelijke prestaties, woonaanbod, kwaliteit van wijken en buurten, maar ook de betrokkenheid van de geïnterviewde bij het beleid van SWZ, komen aan bod.

De uitslagen van de visitatie over de jaren 2015 t/m 2018 en een infographic zijn op de website swz.nl te vinden via de zoekfunctie.

Artikel delen: