Expositie “Textielkunst” in Cultuurhuis Stadshagen

Zwolle – De expositie “Textielkunst” in het Cultuurhuis Stadshagen, Werkerlaan 1  te Zwolle is te bekijken van 31 mei tot 5 juli 2008 en bestaat uit textielschilderijen en ruimtelijke objecten van Ronnie de Winter-Jeursen, die nagenoeg volledig op de naaimachine vervaardigd zijn.

De hoogwaardig katoenen en zijden stoffen,  transparante stoffen zoals (zijde) organza’s, zijde chiffons, tule, organdi vormen samen met een verstevigingsmateriaal de basis van de werkstukken. Hierop wordt vrij machinaal geborduurd met allerlei garens maar met name met de rayongarens die vanwege hun mooie glans, favoriet zijn. Het werk is volledig intuïtief d.w.z. dat er niet van te voren  een vast omlijnd plan is waar naar toe gewerkt wordt. Meestal vormt een materiaal, een kleur of een idee een uitgangspunt. Er wordt geëxperimenteerd met tekeningen, verf, borduurgarens en  allerhande textiel materialen tot een mooie en goede combinatie gevonden wordt dat de juiste uitstraling heeft.

De werkstukken hebben een autobiografisch karakter. Ze zijn warm en stalend van kleur en door hun materiaal nodigen ze uit om aangeraakt te worden.

Het genieten van vorm, kleur en lijn staat zowel in het maken als in het kijken centraal.

Op 31 mei 2008 van 11.00 – 14.00 uur houdt Ronnie Open dag in het Cultuurhuis  Stadshagen (Zwolle) en kunt u haar aan het werk zien. Naast haar nieuwste werk waar ze tekst en uitleg over geeft,  is er een demonstratie in een bepaalde techniek in ruimtelijk textielwerk en in spunweb, een nieuw materiaal in het verwerken van transparante stoffen. Verscheidene moeilijk te verkrijgen materialen die Ronnie in haar werk gebruikt zijn opdeze dag te koop. Tevens kunt u zich inschrijven voor de cursussen van het nieuwe seizoen dat in september van start gaat.

Meer informatie hierover kunt u vinden op www.paspelfashion.nl

Artikel delen: