Van René IJzerman tot Jaap Stam in ‘PEC Man, Zwolse voetbalverhalen’ - Foto: PEC Man
Foto: PEC Man

Van René IJzerman tot Jaap Stam in ‘PEC Man, Zwolse voetbalverhalen’

Zwolle – Het kappen en draaien van René IJzerman, de doorbraak van Jaap Stam als profvoetballer, de opmerkelijke komst van oud-international Johnny Rep; het zijn drie van de veertig verhalen in het tweede deel van het boek PEC Man, Zwolse voetbalverhalen.

Het eerste deel van PEC Man (2017) met veertig portretten van oud-spelers en -trainers van PEC Zwolle vroeg – nee, schreeuwde – om een vervolg. Na exact twee jaar is het tweede deel klaar; opnieuw veertig verhalen over oud-spelers, -trainers en -bestuurders die de historie van de Zwolse profclub hebben gekleurd. Een bonte mix van jong en oud, van local heroes en van spelers met (inter)nationale bekendheid.

Wie weet nog dat de eerste profkeeper in Zwolse dienst, Hans van Rotterdam, eigenhandig de tribune metselde in zijn vrije uurtjes? Hoe zat het ook alweer met Marten Eibrink, de voorzitter die PEC tot twee keer toe van de ondergang redde?

Albert van der Haar vertelt over zijn liefde voor PEC, de club waarvoor hij maar liefst 551 wedstrijden speelde, een record. En Ryan Thomas boekte vanuit Nieuw-Zeeland slechts een enkele reis naar Zwolle, zo vastbesloten was hij om het te maken als profvoetballer.

Naast de verhalen zijn het vooral de prachtige, historische voetbalfoto’s van de Zwolse fotografen Jan Drost en Martijn Kleingeerts, die dit boek compleet maken. De volle tribune op De Vrolijkheid, elftalfoto’s uit de jaren zestig, het staat er allemaal in. Vanaf nu is deel 2 van PEC Man, Zwolse voetbalverhalen te verkrijgen via www.pecman.nl.

Artikel delen: