Almelose Kanaal - Foto: Wouter Steenbergen
Almelose Kanaal
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Droog en vrij zonnig

Zwolle – Vrijdag heeft een koude start. ‘s Morgens vroeg is de temperatuur ongeveer 3 graden boven het vriespunt. Zwolle maakt kans op lichte vorst aan de grond en autoruiten krabben. Gladheid op bruggetjes is ook mogelijk.

De zon is meteen na opkomst om kwart voor acht van de partij. Rond dat tijdstip kan dat hinder betekenen voor ochtendverkeer dat tegen de laagstaande zon in moet kijken. Maar staat hij eenmaal hoger, dan geeft hij de herfst kleur. De zon speelt de hoofdrol, ondanks dat de lucht niet geheel ‘schoon’ is, want er zijn ook wolkenveldjes. De temperatuur blijft net onder 10 graden. Daarbij een zwakke tot matige wind uit zuidelijke richtingen.

Hoe ziet het weekend er uit? In de nacht naar zaterdag zijn er opklaringen. Het kwik komt ‘s ochtends op neushoogte in de buurt van het vriespunt. Vorst aan de grond zit er wederom in. En er is zaterdagmorgen kans op mist.

De zondag lijkt een goede dag te worden voor wie zon wil in het weekend. Sommige weermodellen berekenen zaterdag wat lichte regen in onze regio, andere zijn het daar niet mee eens. Mocht het toch gaan regenen, dan zal het bar weinig voorstellen. Op beide weekenddagen is de middagtemperatuur ongeveer 8 graden. Dat is aan de koude kant voor begin november.

Zondag blijft het overdag zeer waarschijnlijk droog. Het is rustig weer met weinig wind uit oostelijke richtingen. De herfstkleuren worden letterlijk en figuurlijk in het zonnetje gezet.

Artikel delen: