Zwolse Helden Gala verdwijnt

Zwolse Helden Gala verdwijnt

Zwolle – Stichting Sportief Zwolle zet een streep door het Zwolse Helden Gala. De eerste editie van de opvolger van het SportGala Zwolle stond gepland voor zaterdag 14 december 2019, maar het evenement verdwijnt definitief van de agenda. “Zwolle zit niet meer te wachten op dit soort verkiezingen”, stelt Rob Heethaar van Sportief Zwolle.

Na zes geslaagde edities van het SportGala Zwolle was het volgens Stichting Sportief Zwolle, initiatiefnemer en organisator, tijd voor iets nieuws. En daarom werd vorig jaar tijdens de Sportmeeting Zwolle in het Landstede Sportcentrum een nieuwe formule gelanceerd. Het SportGala Zwolle werd omgedoopt tot het Zwolse Helden Gala. Een maatschappelijk breed gala voor Zwolle, met als hoofdverkiezing de ‘Zwollenaar van het Jaar’. “Een nieuwe, frisse formule, maar tijdens het uitrollen van het concept is gebleken dat er onvoldoende draagvlak is voor het Zwolse Helden Gala”, aldus Heethaar.

“Simpel gezegd kun je stellen dat Zwolle niet meer zit te wachten op dit soort verkiezingen. En dat geldt niet alleen voor Zwolle, want de discussie over ‘het nut’ van het landelijke sportgala wordt ook met het jaar heftiger. Als het aan bijvoorbeeld Sven Kramer ligt, dan worden de verkiezingen zelfs afgeschaft”, zegt Rob Heethaar, die weet dat er tevens veel liefhebbers zijn. “Wij begrijpen dat wij met het schrappen van het gala mensen teleurstellen, maar aan de andere kant moeten wij realistisch zijn.”

Als promotor van de Zwolse sport blijft Sportief Zwolle van mening dat je topprestaties moet vieren. “In dat kader is het mooi dat het Gouden Sportboek van de gemeente Zwolle nu een plekje krijgt in het programma van het Sportcafé Zwolle, dat op dinsdag 17 december door SportService Zwolle wordt georganiseerd.” Het Gouden Sportboek is aan het einde van de functieperiode van de Gemeentelijke Dienst Sport en Recreatie van de gemeente Zwolle, op 16 december 1988, in het leven geroepen. Zwolse burgers die in hun tak van sport een prestatie van uitzonderlijk niveau hebben geleverd, bekrachtigen dat met hun handtekening in het boek.

Artikel delen: