Het weer: Mooie novemberdag met koud begin - Foto: Hans van Eijsden
Foto: Hans van Eijsden

Het weer: Mooie novemberdag met koud begin

Zwolle – Zondag doet zijn naam eer aan: veel zon. De dag begint koud met een temperatuur net boven of net onder het vriespunt. Er is kans op grondvorst. Het is aanvankelijk nevelig, misschien zelfs mistig. Het zicht verbetert na opkomst van de zon, die de regie pakt over het weer boven Zwolle.

Er scharrelt wat dunne bewolking rond, maar die doet weinig af aan het zonnige weerbeeld. Regen hoef je uit de wolken niet te verwachten. De temperatuur is maximaal 8 graden in de middag. Tamelijk koud dus, maar daar kun je je op kleden. De wind uit overwegend zuidelijke richtingen is geen storende factor want die is zwak. Het is een prima novemberdag.

In de nacht naar maandag is het eerst helder, waarna vanuit het westen sluierbewolking komt opzetten. Maandag overdag voegt zich daar lage bewolking bij. Deze grijze massa hoort bij een front dat over Zwolle trekt richting het oosten. Het heeft er zin in en zorgt in de loop van de dag voor natte straten in de stad. Dit bij een waterkoude 7 graden.

Dinsdag is het ‘s morgens wat minder koud dan tijdens de vorige ochtenden. Er staan buien, wolken en opklaringen op het programma. In welke verhoudingen dat gebeurt, gaan we in de volgende weerberichten voor je uitzoeken. De maximumtemperatuur is met 7 graden nog steeds aan de lage kant.

De rest van de week blijven lagedrukgebieden veel bewolking en soms regengebiedjes onze kant op dirigeren. De middagtemperatuur ligt op het huidige niveau of er iets onder.

Artikel delen: