Praubstraat - Foto: Wouter Steenbergen
Praubstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Waterkoud en later regen

Zwolle – Maandagochtend is het droog en koud. Er schuift sluierbewolking over de stad. In het buitengebied kunnen in alle vroegte enkele verspreide mistbanken voorkomen. De temperatuur op neushoogte ligt ‘s morgens net boven het nulpunt, op de grond kan het licht vriezen. Vanuit het westen wordt meer bewolking aangevoerd, grijs van kleur, waaruit in de loop van de middag regen gaat vallen.

Als je zo’n opgewekt type bent dat het weer deze maandag van de positieve kant bekijkt, dan merk je monter op dat het overdag lang droog is. Van de zon hoef je echter niks te verwachten, werpen wij meteen tegen, het wolkenpakket wordt steeds dikker. En er staat een flinke bries, windkracht 4 uit zuid tot zuidwest. Daardoor voelt het kouder aan dan de maximaal 8 graden Celsius op thermometer doet vermoeden. Waterkoud.

Maandagavond zijn er nog perioden met regen. Pas in de nacht naar dinsdag verdwijnt het front dat deze neerslag meevoert naar het noordoosten. Daarna verschijnen voor de Hollandse kust actieve buien, waarvan sommige met onweer. Mogelijk dat ‘s nachts eentje doortrekt naar de regio Zwolle.

Dinsdagochtend vroeg is het ongeveer 5 graden, er is geen nachtvorst meer. Buien vanaf zee kunnen ‘s morgens nog steeds deze richting op komen. Overdag zijn er opklaringen en blijft het overwegend droog. Ook op dinsdag is de wind sterk genoeg om de gevoelstemperatuur te drukken.

Woensdag tot en met vrijdag houdt het vrij koude weer stand, met middagtemperaturen rond 7 graden. Er is veel bewolking, die soms regen brengt.

Artikel delen: