IJssel - Foto: Wouter Steenbergen
IJssel
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Kans op een buitje, ook wat zon

Zwolle – Dinsdag begint winderig en met 5 graden Celsius op de thermometer. Minder koud dan voorgaande ochtenden en autoruiten krabben hoeft niet. Er is veel bewolking. Misschien dat een buitje afkomstig van de Noordzeekust doorstoot naar Zwolle. Het blijft bij een enkele en de kans erop slinkt in de loop van de dag. De kans op zon wordt tegelijkertijd groter, tussen alle stapelbewolking door.

De wind is net als maandag nogal aanwezig. Dinsdag hebben we windkracht 3 in de stad, uit richtingen tussen zuid en zuidwest, soms even kracht 4. Met die wind is het bij een maximale kwikstand ‘s middags van 7 graden niet aangenaam te noemen. Gelukkig komt de zon af en toe kijken, wat in elk geval het idee van warmte geeft. Op de thermometer zal het echter weinig uitmaken.

Dinsdag overdag is het de meeste tijd droog. In de avond nadert een volgende regenzone de kust. Die brengt regen in de nacht naar woensdag. Met dank aan een lagedrukgebied ten noorden van de Waddeneilanden, dat ook woensdag overdag voor een beetje nattigheid gaat zorgen. ‘s Middags wordt 7 graden verwacht.

De rest van de week is er soms zon en dagelijks kans op regen of buien. Er staat minder wind. De middagtemperatuur zakt op vrijdag en zaterdag naar 5 à 6 graden. ‘s Nachts gaan de minimumtemperaturen richting het vriespunt.

Artikel delen: