Verhalen over Zwolle: Mannen(bol)werk - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Verhalen over Zwolle: Mannen(bol)werk

Zwolle – Op vrijdag 15 november bent u van harte welkom bij de volgende avond in de reeks Verhalen over Zwolle. In deze tweede lezing van het nieuwe seizoen 2019-2020 staat het thema Mannen(bol)werk centraal. Tijdens de lezingen gaat het over de bouw- en sociëteitsgeschiedenis van de Groote Sociëteit aan Koestraat 8.

Daan Wennips, bouwhistoricus, ontsluiert de bouwgeschiedenis van het adelijk pand. Hij gaat onder meer in op de verbouwingen en het voor een stadswoning niet veelvoorkomend ontwerp met een binnenplaats. Ook neemt hij u mee in de zeldzame en goed bewaarde 17e-eeuwse interieuronderdelen.

Oud-directeur en lid van De Groote Sociëteit Ronald van den Berg duikt in de geschiedenis van de in 1802 opgerichte vereniging. Was er alleen maar herengezelligheid of was het een machtscentrum in de stad? Ook gaat hij in op wat de sociëteit tegenwoordig nog heeft te bieden.

De muziek wordt verzorgd door studenten van het ArtEZ conservatorium.

Datum: vrijdag 15 november 2019
Locatie: Waanders In de Broeren, Achter de Broeren 1-3
Aanvang: 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur, toegang gratis. Een vrijwillige bijdrage om weer acht avonden mogelijk te maken wordt op prijs gesteld.

Organisatie van de avond: Vrienden van de Stadskern en Monumentenzorg en Archeologie gemeente Zwolle.

Aanmelden per e-mail aan communicatie@waandersindebroeren.nl met vermelding welke lezing, datum en hoeveel personen.

Artikel delen: