VV Berkum
VV Berkum

Voorbeschouwing: Berkum bekert donderdag bij Heino

Zwolle – Berkum speelt donderdagavond bij streekgenoot Heino in de eerste ronde van de strijd om de Districtsbeker Oost. De Zwolse hoofdklasser weet dat daar een tegenstander in vorm wacht, want Heino doet het momenteel uitstekend in de zondagse 1e Klasse E.

Heino komt nu voor het vijfde seizoen uit in die klasse, maar de ploeg van trainer Martijn de Vogel lijkt nu echt mee te doen om de prijzen. Heino bezet een keurige derde plaats op de ranglijst met 17 punten uit acht duels en heeft tot nu toe nog maar één keer verloren. Pijnlijk was wél dat die nederlaag uitgerekend bij aartsrivaal Rohda Raalte werd geleden, maar de Heinoërs staan op de ranglijst toch vier plaatsen hoger dan Rohda.

Afgelopen zondag won Heino weer eens, maar tegen de verrassend taaie hekkensluiter Tubantia ging dat niet van een leien dakje. Heino kwam via Melvin Velthuis al in de eerste minuut op 1-0 en Robin Gerritsen zorgde na bijna een half uur voor 2-0. Kort na rust kwam een counterend Tubantia echter binnen 10 minuten terug tot 2-2. Direct daarna scoorde Velthuis de 3-2, maar in de 78e minuut vochten de bezoekers zich opnieuw terug: 3-3. Een minuut later zorgde matchwinner Velthuis met zijn derde doelpunt van de dag echter voor 4-3 en dat was de genadeklap.

Berkum doet het de laatste tijd goed in de Hoofdklasse B van het zaterdagvoetbal want het team van trainer Arno Hoekstra won de laatste drie duels op rij. Afgelopen zaterdag gingen de Zwollenaren verrassend met een 1-2 zege aan de haal bij SDC Putten, dat daardoor een gedeelde eerste plaats op de ranglijst uit handen gaf én de kansen op de eerste periodetitel in rook op zag gaan. In die wedstrijd kwam Berkum na bijna een half uur op voorsprong door Marc van der Meulen, maar enkele minuten later was het alweer gelijk. In de tweede helft nam Berkum het heft echter steeds meer in handen en werd het 1-2 na goed doorzetten van Thom Kooke. In de slotfase kregen de Zwollenaren het nog even benauwd door een massaal Puttens offensief maar de verdiende zege werd toch over de streep getrokken. Berkum staat daarmee nu op een gedeelde zevende plek en heeft weer uitzicht op de topposities.

Heino is voor Berkum zeker geen onbekende tegenstander want beide ploegen voetbalden de laatste jaren, vriendschappelijk en voor de beker, regelmatig tegen elkaar. Daarbij liet Heino vaak zien een lastige opponent te zijn. Vorig jaar won Berkum in het districtsbekertoernooi weliswaar met 1-3 bij Heino, maar bij een 1-2 tussenstand hing de gelijkmaker lang in de lucht en de beslissende treffer viel pas enkele minuten voor het slot. De ploeg van trainer Hoekstra is dus gewaarschuwd!

De bekerwedstrijd Heino-Berkum wordt donderdag geleid door scheidsrechter Meine de Boer uit Harderwijk, die op Sportpark De Kampen aan de Stationsweg in Heino om 20.15 uur af zal laten trappen.

Artikel delen: