Kunstveiling ‘Ik ben bijzonder’

Zwolle – Op donderdag 29 mei wordt met behulp van vele vrijwilligers en sponsoren een veiling gehouden in Odeon de Spiegel te Zwolle. De schilderijen worden door Atelier ‘De Weije Kunst’ uit Kampen beschikbaar gesteld. De organisatie heeft een top tien van schilderijen samengesteld die geveild zullen worden. Het thema van deze veiling is: ‘Natuurlijk Creatief’. De opbrengst zal gaan naar Het Fonds Verstandelijke gehandicapten.

De kunstveiling is een initiatief van Het Fonds Verstandelijke gehandicapten en word in samenwerking met zes Landstede studenten van de opleidingen Vormgeving & Entertainment, Zorg en Welzijn en Recreatie georganiseerd. De studenten hebben de complete organisatie en het begeleiden van de dag op zich genomen. Het uitzoeken van de locatie, sponsors werven, opbouwen en afbouwen en het begeleiden van de gasten op de dag zelf is iets wat deze studenten voor het eerst meemaken. ‘Ze zijn vanaf het begin betrokken bij een groot evenement en moeten dit zelfstandig oppakken. Op deze manier kunnen wij als school de kennis, vaardigheden en zelfstandigheid van de studenten testen’ zegt Landstede docente recreatie Paola Schot.

Mensen met een verstandelijke handicap zijn vaak bijzonder kunstzinnig. Zij werken in veel gevallen graag met felle kleuren en allerlei kunstmaterialen. Vol overgave en enthousiasme creëren zij de mooiste schilderijen en beelden. Het Fonds Verstandelijke gehandicapten stimuleert en steunt het maken van kunst door verstandelijke gehandicapten.

Er zijn een aantal klassen van middelbare scholen uitgenodigd om de veiling bij te wonen. Dit omdat de organisatie de jeugd samen wil laten komen met de gehandicapten. Voor bedrijven is de aanschaf van deze bijzondere kunst een manier om de maatschappelijke betrokkenheid te tonen. De kunsttentoonstelling is van 13.00 tot 17.00 uur en de veiling zal plaatsvinden van 16.00 uur tot 17.00 uur. De toegang isgeheel gratis en voor iedereen toegankelijk.

De veiling wordt mede mogelijk gemaakt door onder andere bouwbedrijf Bongers BV, autobedrijf Oving, Pekkeriet en Het Roode Hert.

Artikel delen: