Jaarlijks Kerstdiner in de WRZV Hallen - Foto: Freddy Eikelboom
Foto: Freddy Eikelboom

Jaarlijks Kerstdiner in de WRZV Hallen

Zwolle – Op maandag 23 december 2019 organiseren de Vrienden van de Herberg het jaarlijkse kerstdiner in de WRZV Hallen voor mensen met een minimuminkomen en voor iedereen die behoefte heeft aan een gezellige kerstavond.

Het kerstdiner is een initiatief vanuit de Vrienden van de Herberg. Ze willen met dit initiatief, zoals alle andere jaren, mensen die moeilijk kunnen rondkomen of in een kwetsbare positie verkeren een warme, een leuke en gezellige kerstavond aanbieden. De opening van deze avond wordt verricht door Minister van Onderwijs Arie Slob en Wethouder René de Heer.

“Het is natuurlijk elk jaar een hele uitdaging, maar zeker dankbaar werk om dit te mogen organiseren. Vorig jaar hadden we tafels tekort en moesten we helaas tientallen mensen teleurstellen. Dat zegt genoeg hoe het gesteld is met de armoede en hoe belangrijk deze avond is voor velen. Voor de komende editie is helaas een van de grote sponsoren afgehaakt en derhalve zijn we nog drukdoende met het zoeken naar sponsoren of mensen die een bijdrage willen leveren. Afgelopen jaren is het steeds gelukt en is het hartverwarmend dat mensen ons initiatief willen ondersteunen. Zonder deze steun of hulp van anderen gaat het niet lukken, daar is het kerstdiner te groot voor geworden. Hopelijk weten we het met hulp van particulieren en bedrijven ook dit jaar weer te kunnen bekostigen”, vertelt Joop van Ommen, voorzitter van Vrienden van de Herberg.

In de warme en tot een gezellige kerststal omgebouwde WRZV hallen wordt voor liefst 500 gasten de tafel gedekt. De gasten worden aan tafel geserveerd en bediend door circa honderd vrijwilligers, die zich ieder jaar belangeloos inzetten om de gasten een fantastische kerstavond te bezorgen. Het hoofdgerecht wordt in de vorm van een lopend buffet aangeboden. Het menu bestaat uit een voorgerecht, hoofdgerecht en dessert.

De avond wordt ook komende editie muzikaal bijgestaan door zangeres Lizette van Kuik en deze keer het koor Melody Singers, die belangeloos komen optreden voor de aanwezige gasten. De opening wordt verzorgd met een kort optreden van leerlingen van viooldocent Lies van Vledder.

Bij vertrek ontvangen de gasten uit de handen van de organisatie Kerst Zwolle een fantastisch en goedgevuld kerstpakket mee naar huis.

“Elk jaar was en is het een grote uitdaging om ook weer voldoende kerstpakketten te krijgen voor het grote aantal bezoekers. Gelukkig worden wij ook dit jaar weer door Kerst Zwolle geholpen. Het is fantastisch om te mogen zien dat deze vrijwilligers met ondersteuning van vele Zwollenaren wekenlang bezig zijn samen met winkeliers om de pakketten goed gevuld te krijgen”, benadrukt Freddy Eikelboom.

Op dit moment hebben de (Zwolse) bedrijven NOVON Schoonmaak en Werkplan Uitzendbureau financiële steun toegezegd en is derhalve nog een kleine 4500 euro nodig om de begroting rond te krijgen.

Wilt u het kerstdiner ondersteunen met een financiële bijdrage? Dat kunt u onder vermelding van ‘kerstdiner 2019’ uw donatie overmaken op bankrekeningnummer NL69RABO0110031539 t.n.v. Vrienden van de Herberg.

Een handje meehelpen bij de voorbereiding of op de avond zelf? Stuur uw aanmelding naar info@vriendenvandeherberg.nl

Het kerstdiner begint om 18:00 uur en wordt gehouden in de WRZV Hallen, Buitengasthuisstraat 8, te Zwolle. Zaal is open vanaf 17.00 uur. Deelname kerstdiner is gratis en aanmelden is noodzakelijk. Voor aanmelden kunt u bellen met 038-4226129 of mailen naar bovengenoemd e-mailadres.

Foto's 2
Jaarlijks Kerstdiner in de WRZV Hallen - Foto: Freddy Eikelboom
Foto: Freddy Eikelboom
Artikel delen: