AV PEC 1910 leidt trainers op voor G-atletiek

Foto: Ingezonden foto

Zwolle – AV PEC 1910 heeft een zevental trainers opgeleid, die een specialisatie G-atletiek hebben. Dit was noodzakelijk: de huidige groep G-atleten bestaat uit 15 personen, die wekelijks trainen en regelmatig aan bekende hardloop evenementen in Zwolle deelnemen.

Daarvoor zijn meer dan 20 begeleiders actief, die in wisselende samenstelling worden ingezet. Niet alleen wordt er op de baan getraind: ook wordt regelmatig buiten de baan hardgelopen. Om dit verantwoord te kunnen doen moest volgens de normen van de KNAU een aantal trainers worden opgeleid. Deze zomer heeft AV PEC 1910 in de persoon van Peter van Koulil het initiatief genomen om dit te doen.

De trainers, die zijn opgeleid hebben een certificaat van de KNAU met een speciale aantekening voor training aan G-atleten. “Voor deze doelgroep is het juist erg belangrijk dat verantwoord training wordt gegeven en dat specifieke loopvaardigheden worden getraind. Ook vragen aspecten als veiligheid en coaching juist veel aandacht. Daarom is deze opleiding zo belangrijk.” zegt Peter van Koulil, die de opleiding namens de KNAU en AV PEC 1910 organiseerde. “We zijn de eerste atletiekvereniging in Nederland, waarvoor de KNAU dit certificaat met de speciale aantekening voor G-atleten heeft afgegeven en daar zijn we best trots op”. AV PEC 1910 heeft tijd en geld in deze opleiding gestoken. De organisatie van deze opleiding geeft aan dat AV PEC 1910 de G-atletiek een warm hart toe draagt en ook voor deze doelgroep verantwoord sportaanbod wil aanbieden.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)