SVO Food & Cibap brengen food- en designindustrie samen - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

SVO Food & Cibap brengen food- en designindustrie samen

Zwolle – Wat kunnen food en design voor elkaar betekenen? Hoe zou het MKB er uitzien als deze sectoren meer zouden samenwerken?

Cibap vakschool voor vormgeving en SVO vakopleiding food organiseerden woensdag een eerste Food & Design meetup in het in de Spoorzone gelegen Brouwtheater te Zwolle. Thema was ‘The art of storytelling in de digitale omgeving’, waarbij onderzocht werd wat de impact van storytelling is op de aantrekkelijkheid van je product.

Food & Design vullen ons dagelijks bestaan. Food is brandstof, bouwstof en de ultieme verbinder. Design is in alle aspecten van ons leven aanwezig en voorziet ons leven en onze omgeving van vorm en verhaal. Zo sprak foodblogger en journalist Jonneke de Zeeuw van Mooncake over de pareltjes in de foodbranche en waarom hun verhaal er toe doet.

Ook de MKB’er kwam aan het woord. Remco Sluiter is eigenaar van Uw Stadsboer. Hij vertelde als succesvol ondernemer zijn verhaal over hoe belangrijk storytelling is voor zijn bedrijf en gaf ook aan waar zijn vraagstukken nog liggen. Hoe zorg je ervoor dat je product het juiste verhaal vertelt? Jessica Kittle liet de deelnemers in haar workshop zien hoe je met weinig middelen een perfect plaatje kan maken voor social media.

Artikel delen: