Enthroned - Foto: David Fitt
Enthroned
Foto: David Fitt

Hedon Zwaar Nieuwjaar trapt 2020 af voor metal-liefhebber

Zwolle – Zaterdag 4 januari luidt Hedon Zwaar Nieuwjaar het jaar in voor de metal-liefhebbers van Nederland. Het Zwolse indoorfestival heeft voor komende editie o.a. headliners Enthroned en Schammasch weten te strikken.

De Belgische black metal-giganten van Enthroned fungeren als headliner voor komende editie van Hedon Zwaar Nieuwjaar. De mannen zijn al sinds 1993 actief in de scene.

Ze kwamen vorig jaar, na een pauze van vijf jaar, eindelijk met de opvolger van het briljante Sovereigns: Cold Black Suns. Volgens velen een van de beste black metal-platen van 2019. Voor hun tour nemen ze de mannen van Schammasch (uit Zwitserland) en Caronte (uit Italië) mee, die eveneens volop nieuwe tracks in hun trukendoos hebben.

Daarnaast komt de thrash metal-band Inquisitor na 28 jaar weer naar Hedon. De extreme thrash metal van dit gezelschap is ranzig, hard, goor, intens, compromisloos, onorthodox, eigenzinnig en wordt, net als in de jaren negentig, met veel passie en energie gebracht.

De winnaars van de Dutch Metal Battle 2019 zijn ook aanwezig, TerraDown heeft melodische gitaren, strakke drums, zware bas en stevig gebrul. Dit is samen met de diversiteit binnen de nummers en het plezier op het podium het fundament van TerraDown.

Artikel delen: