Regiofinale First Lego roboticawedstrijd in Zwolle

Zwolle – Promotie Techniek, een initiatief van het Deltion College, organiseert eind november 2008 in samenwerking met Hogeschool Windesheim de regiofinale van de FIRST LEGO League in Zwolle. Dit is een internationale roboticawedstrijd voor kinderen in de leeftijd van 9 t/m 14 jaar. Gemengde teams van leerlingen van basisscholen en voortgezet onderwijs strijden om een plek in de landelijke finale.

De FIRST LEGO League daagt kinderen uit om in teamverband een volledig autonome robot te ontwerpen, te programmeren en te bouwen. Daarbij maken ze gebruik van het Lego Mindstorms System met Robolabs software. Met deze robot moet tijdens de wedstrijden een opdrachtenparcours worden afgelegd, waar punten te verdienen zijn. Toch is de FIRST LEGO League meer dan alleen een robotwedstrijd. De teams wordt ook gevraagd een onderzoeksopdracht uit te voeren en hier een korte presentatie over te geven. In deze onderzoeksopdracht gaan de teams in op het thema van 2008, Climate Connections. De FIRST LEGO League kent inmiddels 40 deelnemende landen over de hele wereld, er wordt toegewerkt naar een uitbreiding van nog eens 11 landen.

De teams.

De teams uit Zwolle e.o. worden samengesteld met leerlingen afkomstig van het regulier en speciaal onderwijs. Deze samenwerking is uniek, nergens anders in het land worden teams op deze wijze samengesteld. Naast scholen uit Zwolle, doen ook scholen uit Kampen, Raalte en Meppel mee. Elke school krijgt van Promotie Techniek een gratis robotset t.w.v. € 350,00 en twee wedstrijdmatten t.w.v. € 50,- en € 150,- per stuk.

Promotie techniek

De technieksector is hard toe aan goed geschoold personeel. Jonge mensen, ook in de regio Zwolle, hebben steeds minder interesse in een technische opleiding. Het is daarom van belang om leerlingen kennis te laten maken met de aantrekkelijke kanten van de techniek. Promotie Techniek van het Deltion College draagt hier zorg voor. Door middel van verschillende evenementen willen zij techniek op een positieve manier onder de aandacht brengen.

Artikel delen: