Holtenbroek - Foto: Wouter Steenbergen
Holtenbroek
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Bewolkt en een straffe, koude wind

Zwolle – Vrijdag is het droog en staat er een koude oostenwind. Het lijkt wel winter, terwijl we midden in de herfst zitten. Het vriest weliswaar niet, maar het kwik komt ‘s morgens in de buurt van vorst. We starten de dag met +3 graden Celsius op de thermometer, wat in de straffe oostelijke bries aanvoelt als -1 graad. Aan dit weer is weinig lol te beleven.

In de loop van de dag krabbelt de temperatuur op naar 6 graden. Te koud, want 9 graden is de norm voor medio-november. De wind neemt ‘s middags iets af: van windkracht 4 naar 3. Maar ook dat is een windsterkte die de gevoelstemperatuur drukt. Bewolking kleurt de lucht boven de stad de hele dag grijs. Tegen de avond wordt die grijze boel misschien dunner. Of de ondergaande zon door het wolkenscherm heen breekt, is zeer de vraag.

In de nacht naar zaterdag verder afnemende wind. Er zijn opklaringen en het koelt af naar 1 tot 3 graden.

Zaterdag komt behalve Sinterklaas ook een gebiedje met lichte regen naar Zwolle. De regen is hier eerder dan Sinterklaas en dat is mazzel voor de goedheiligman en zijn pieten. Wanneer de pakjesboot ’s middags in de stad aanlegt, kan het nog een beetje nadruppelen. Maar dat zijn de laatste regendruppeltjes. Naarmate de middag vordert wordt het steeds droger, volgens de huidige inzichten.

Het weer ziet er dus vrij gunstig uit tijdens de intocht. Het is wel koud, maar er staat minder wind dan op vrijdag. Morgen lees je hier op Weblog Zwolle of de sinterklaasverwachting verandert.

Zondag belooft tot de avond droog te blijven. De zon krijgt ruimte en de wind is afgenomen naar zwak. In de avond trekt een neerslaggebied over, dat naast regen misschien ook enkele natte-sneeuwvlokken laat vallen.

Artikel delen: